Spektakl na Bilećkom jezeru

20-r-spekt-dubravko-curac (2)
Šampion Tamaš Farkaš

Na Bilećkom jezeru održan prvi Međunarodni plivački maraton, koji je okupio više od 70 takmičara iz više zemalja. Prvi na stazi dugoj 5.000 metara bili su Tamaš Farkaš iz Bačke Topole i Jelena Ječanski iz Bečeja
MARATONCIMA iz Srbije Tamašu Farkašu iz Bačke Topole i Jeleni Ječanski iz Bečeja pripao je prvi Međunarodni plivački maraton na Bilećkom jezeru, koji je okupio više od 70 plivača iz nekoliko zemalja sveta. Tamaša i Ječanski prvi su isplivali stazu dugu 5.000 metara na jednom od najvećih veštačkih jezera u Evropi, gde je priređen svojevrstan spektakl na vodi.
– Zaista sam uživao ovde u Bileći gde je po prvi put organizovan plivački maraton. Na mnogo mesta sam plivao ali retko gde po ovako čistoj i providnoj vodi i odličnoj temperaturi. Takođe, organizatori su se zaista potrudili i zaslužili sve čestitke za ovo prvo takmičenje – istakao je Farkaš.

Na maraton su došli takmičari iz Meksika, Italije, Mađarske, Srbije i Crne Gore.
Učesnici trka osim medalja i diploma nagrađeni su domaćim hercegovačkim proizvodima – pršutom, sirom i kajmakom, tako da je uz plivanje maraton imao za promociju i Hercegovine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *