Škola fudbala FK „Tomislavci“ konačno i na terenu!

Nakon pola godine treninga i priprema, članovi Škole fudbala FK „Tomislavci“ konačno su istrčali i na teren. Imali su šta da pokažu.

Prvi put smo mlade fudbalere i njihove trenere posetili još tokom zime, kada se radilo na osnovnim stvarima i pripreme su bile u toku. Nakon višemesečnog rada u sali, vreme je izašlo u susret svima, pa su treninzi nastavljeni i napolju.

Predsednik Škole fudbala FK „Tomislavci“ Mirko Spasojević ističe da je rad škole već sada premašio svoja očekivanja: „Na samom početku mislili smo da neće biti više od desetak polaznika. Sada imamo oko tridesetoro dece koje redovno treniramo, licenciranog trenera, posebnog trenera za golmane. Mislim da smo uradili pravu stvar, sklonili smo decu od mobilnih telefona. Deca ovde imaju neku obavezu, trče, druže se. Roditelji su zadovoljni, deca jedva čekaju treninge.“

Trenutno su formirane tri selekcije, a odigrani su i prvi mečevi.

Prethodnog vikenda su dečaci i devojčice iz škole fudbala lokalnog kluba gostovali u Novom Žedniku, gde su odmerili snage sa svojim vršnjacima. Najmlađi su poraženi minimalnim rezultatom od 1:0, prelazna selekcija koju čine igrači do 11 godina pobedila je sa 3:0 dok su najstariji remizirali bez golova. Ovo će ostati zabeležno kao prvi mečevi ove mlade škole fudbala.

Lepo vreme i odlične uslove su igrači i stručni štab Tomislavaca iskoristili na najbolji mogući način. Ugostili su svoje prijatelje iz fudbalskog kluba Lipar i sa njima odigrali tri prijateljske utakmice. Selekcija do 8 godina poražena je sa 0:3, do 11 godina poražena je sa 4:2, a najzanimljivija utakmica dana viđena je u susretu selekcija do 12 godina. Domaći su vodili na poluvremenu 1:0, povećali prednost na 2:0, gosti smanjili na 2:1, zatim domaći povećali na 3:1 da bi gosti opet došli na gol razlike. Prednost od 4:2 nisu iskoristili domaći, te je Lipar uspeo da na kraju izvuče nerešen rezultat.

Nakon svega, puno sportskih pozdrava i prijateljske atmosfere uz druženje na kraju.

Treneri iz Škole fudbala FK „Tomislavci“, braća Ljubo i Nedo Nedić, ističu svoje zadovoljstvo. Broj dece koja redovno treniraju je sada 30, a planirano je formiranje tima do 12 godina koji će od naredne sezone igrati i takmičarske mečeve. Polaznici škole ne dolaze samo iz lokalnog naselja, već ih ima iz Bačke Topole i okoline.

Klub je nedavno renovirao svoje prostorije i svlačionice, a ambicije su da se pored terena na stadionu napravi i teren sa veštačkom travom koji bi bio pokriven krovom.

Predsednik Mirko, zajedno sa trenerima, zahvaljuje se sponzorima Škole fudbala koji su do sada obezbedili kopačke, trenerke, golove, kao i Opštini na dodeljenim sredstvima.

Vanja Uzelac

 

 

3 komentara

  1. Ovim seoskim trenerima kuce nicu ko pecurke, a dvorista im zbog ‘voznog parka’ postaju sve manja i sve punija cistog betona. Sve nesto mirise na to da se iza te dece kriju najveci talenti u gradu. Bice da je poslodavac postao malo senilan i napravio gresku u obracunu plata… Malu gresku bez imalo stida… 😂😂😂

     
  2. ČESTITKE ZA PREDSEDNIKA KLUBA I TRENERE KOJI SE SVOJSKI TRUDE DA DECI OBEZBEDE USLOVE ZA ADEKVATNU OBUKU BUDUĆIH FUDBALERA!!!!!

     
  3. „Sodasu“ je očigledno targetiranje i proterivanje posao!!!

    Inače ti treneri rade odličan posao. A kuće su najverovatnije dobili od roditelja, a ne od trenerskih plata. A što se tiče dvorišta prekrivenih čistim betonom, to je njihov problem, jer će njima biti pakao preko leta, a ne vama. Očigledno „sodas“ ima neki san o „prirodnoj utopiji“ u gradu i selu, što se baš i ne da zaključiti iz njegovog izlaganja. Radi se o običnom bockanju da bi mu naivnu raju izvukao na bojkot.

    Fantastično zar ne!? 🤣🤣🤣

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *