ŠAMPION PORAŽEN U SENTI! TSC BEZ PORAZA NA DOMAĆEM TERENU!

Pretposlednje kolo LLT Super lige Srbije donelo nam je pravi derbi između iznenađenja prvenstva, TSC iz Bačke Topole i šampiona Srbije, ekipe Crvene zvezde. Pred punim Gradskim stadionom u Senti ekipa domaćina je trijumfovala rezultatom 2:1. Meč je počeo vatrometom kao i kada je gostovao Partizan.

Domaći tim je zaigrao u najjačem sastavu: Filipović, Varga, Antonić, Babić, Grabež, Tomanović, Tumbasević, Zec, Đurić, Lukić i Silađi, dok su gosti došli bez Bena, Boaćija, Pavkova, Jovančića i Garsije. Prvih 11 su činili: Borjan, Gajić, Degenek, Pankov, Babić, Gavrić, Jovičić, Ivanić, Nikolić, Vukanović, Tomane. U nastavku su zaigrali kod domaćina Duronjić, Skopljak, Galić i Ponjević, a kod gostiju Vulić, Simić, Gobeljić, Milunović i Radulović.

 

Silovito su krenuli domaći. Već u 12. minutu dolaze do prednosti, kada je Varga glavom pogodio gol Borjana nakon odličnog prodora Đurića. Samo pet minuta kasnije već je bilo 2:0 za TSC. Nenad Lukić je šutirao iz slobodnog udarca, lopta zakačila nekog u živom zidu i prevarila golmana Crvene zvezde. Priliku za beogradski tim propustio je Vukanović, čiji centaršut je završio na vrhu prečke. Blizu pogotka su bili igrači šampiona Srbije i nakon šuta Gajića, kada je loptu sa linije gola izbacio Srđan Grabež. TSC je uzvratio šutevima Silađija, čiji udarac je odbranio Borjan, i Tomanovića, koji je za malo otišao pored gola. Na poluvreme se otišlo sa prednošću domaćina od 2:0.

 

Krenula je Crvena zvezda ofanizvnije u drugom delu igra. Filipović zaustavlja šut glavom mladog Nikolića. Sa druge strane, ekipa iz Bačke Topole preti šutevima Zeca i Duronjića. Pokušao je trener gostiju Dejan Stanković da osveži igru, te izvršio u 65. minutu četiri izmene. U 78. minutu igre, Crvena zvezda smanjuje prednost domaćina, pogotkom Milunovića, koji se najbolje snašao u šesnaestercu. Do kraja je viđeno još par šansi, ali su mreže mirovale.

 

Nakon meča, Dejan Stanković nije bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe:

 

Kada izgubuiš nemaš šta da komentarišeš. Da izvlačimo koliko smo „mrtvih“ šansi imali, izbacivali su sa linije, ali džabe… Pravimo kardinalne greške u jednostavnim segmentima, prodajemo čiste lopte protivnicima. Moramo da radimo, ali neke stvariš ili imaš ili nemaš

 

Trener TSC, Sabo Zoltan, nije krio zadovoljstvo:

 

Ostali smo neporaženi u Senti ove sezone. Fantastičan je osećaj je to uradili, a posebno kada se pobedi prvak Srbije. Ponosan sam na svoje igrače, nemam reči dovoljno da opišem

 

Ovom pobedom TSC dolazi na 3. mesto u Super ligi, jer je Vojvodina poražena na gostovanju u Inđiji. Obe ekipe imaju isti broj bodova.

 

 

U poslednjem 30. kolu ekipa TSC gostuje u Nišu timu Radničkog.

 

Vanja Uzelac

 

 

 

4 komentara

  1. Na skandiranje Delija „Srbija, Srbija“ bećari podižu srednji prst i zvižde. Sramota šta je sve dozvoljeno u ovoj državi i kad će više oni koji treba da reaguju!

     
  2. slazem se to je jako ruzno umesto da svi zajedno skandiraju „Srbija, Srbija“

     
  3. Nikako se ne sme politika mešati u sport.
    Topola je multietnički grad i u njemu nema mesta šovinizmu.
    Inače među Bećarima je bilo najmanje Topolčana.
    Pozdrav i napred TSC!

     
  4. Upravo tako. Ultras Temerin i gomila likova iz Mađarske. Trebalo bi igračima TSC obezbediti prevod u toku utakmice, da razumeju šta im pevaju njihovi navijači.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *