RUDARSKA POBEDA U RUDARSKOM GRADU

Definitivno su žuto – crne odigrale najtežu utakmicu u ovogodišnjem prvenstvu i to protiv poslednjeplasirani ekipe na tabeli,ekipe Rudara koja je dovođenjem iskusne prvoligaške igračice Prvulovićke konsolidovale svoje redove, zabeležila prvu pobedu u prošlom kolu,a bila je blizu da upiše i drugu protiv naših devojaka,jer su imale konstantnu prednost 35 minuta,u jednom trenutku i 17 poena viška. Ipak, na našu veliku radost, Topolčanka je zabeležila šesti trijumf u sezoni na gostovanju u Boru pobedivši domaći Rudar rezultatom 79:75 u okviru 7.kola 2 ŽLS.

Bledo 1.poluvreme Topolčanke i loše otvaranje utakmice imao je za posledicu da Boranke otvore meč sa tri pogođene trojke i odmah stvore dvocifrenu prednost (13:2). Topolčanka je svoj prvi koš iz igre ubacila na isteku 6-tog minuta,a domaće prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist rezultatom 17:9.

U drugom periodu još gora situacija po naš tim.Nema pravog rešenja u napadu,što ekipa Rudara koristi pre svega odličnom šutu za 3 poena i prave maksimalnih 17 poena viška.Poluvreme je završeno rezultatom 37:27 za domaći tim.

U pauzi između dva poluvremena naše devojke i njihov trener Dejan Šegrt nisu gubili veru,verovali su u preokret i to se na kraju i obistinilo.

U drugih 20 minuta delovalo je kao da su na parket prelepe hale u Boru istrčale neke druge devojke.Srčano, hrabro,odvažno su žuto – crne ušle u 2.poluvreme i počele topiti prednost domaćeg tima koji je prepolovljen pred odlučujuću 4.četvrtinu.Odbrana čvrsta kao granit,a u napadu Radulović i Jokić koja je bila nezapažena u 1.poluvremenu nemilosrdno zatrpavaju koš rivalki i 5 minuta pre kraja susreta naš tim prvi put prelazi u vođstvo i ne ispušta ga do kraja utakmice.I ostale devojke su dale svoj doprinos važnom trijumfu na dalekom gostovanju u Boru.

Najefikasnija i najbolja igračica utakmice bila je Slađana Radulović koja je ubacila 28 poena.Tamara Jokić sjajna u 2.poluvremenu dala je 20 poena,a Ivana Curaković 14 poena. Netreba zaboraviti i velikog borca Danijelu Grahovac,koja je na samom početku utakmice povredila šaku ruke. Stegla je zube i pored bolova odigrala standardno dobro nakupivši po 10 poena i isto toliko skokova.

Naše dame očekuje još jedno gostovanje. Posle mesec dana novo gostovanje u glavnom gradu,ovog puta ekipi Karaburme.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *