RUDARSKA POBEDA KOŠARKAŠA ZA 2-0

Košarkaši Topole su iskoristili prednost žreba na izvlačenju takmičarskih brojeva i tako su i drugu utakmicu na domaćem terenu rešili u svoju korist, ovog puta protiv veoma dobre ekipe Srema iz Sremske Mitrovice.

Foto: Si Studio Digital

U odnosu na premijeru prošle subote kada su relativno lako savladali Dunav 2014 iz Apatina sinoć su se izabranici Mikloša Benčika morali dobro potruditi ne bili savladali čvrste Sremce. Na kraju pobeda 65:57 i to se piše i to je najbitnije za dalji nastavak prvenstva.

Bila je ovo prava muška prvenstva utakmica sa malo postignutih koševa, igrale su se čvrste odbrane i utakmica nije bila lepa za gledanje, ali na kraju niko te ne pita za lepršavost i atraktivnost već je najvažniji krajnji cilj, a to je pobeda i nova dva osvojena boda.

Prvo poluvreme uravnoteženo i izjednačeno. Nijedna ekipa nije stvorila opipljiviju prednost što govori i rezultat na kraju prvih 20 minuta 29:27.

U drugom poluvremenu mnogo živosti u igru našeg tima uneo je Đukić i Topolčani su stekli u jednom trenutku 10 razlike što je bila i najveća prednost jednog tima na ovom susretu. Srem se nije predavao, već je u nekoliko navrata stizao do minimalnog zaostatka, ali ne i do potpunog preokreta.

U finišu utakmice su prvo Gazibegović, a potom i Kuridža ubačenim trojkama raspršili nadu gostima da mogu da naprave iznenađenje i zabeleže pobedu.

U narednom kolu naše košarkaše očekuje teško gostovanje u Zrenjaninu ekipi Proletera koja želi posle ispadanja iz lige da se ekspresno vrati tamo gde je godinama vojevao bitke, u 2 MLS.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *