Predstavljen novi šef stručnog štaba FK TSC-a

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba TSC, Dean Klafurić, predstavljen je u subotu u Bačkoj Topoli i tom prilikom naglasio da mu je velika čast i priznanje što je upravo on izabran za novog trenera ovog uspešnog kluba.

Foto: FK TSC

Klafurić je istakao da kontakt i poznanstvo sa TSC-om traju već duže vreme.

„Moj kontakt sa klubom traje već nekoliko godina kada sam ih prvi put posetio kao prijatelj, upoznao ove divne ljude i video uslove kojima klub raspolaže. Još tada sam pomislio u sebi kako bih voleo jednog dana biti trener ovde. Hvala Bogu, ta želja mi se ostvarila i želim da zahvalim predsedniku i upravi kluba na gostoprimstvu“.

On je dodao da je nekoliko puta bio gost TSC, gledao utakmice i učestvovao u slavljima i uspesima kluba. 

„Pratio sam TSC gde god sam radio, a i oni su mene podržavali. U Bačku Topolu dolazim sa svojim saradnicima iz Veleža i srećni smo što nam se otvorila prilika baš u ovom klubu. Još jednom bih zahvalio na lepim rečima i podršci i naglasio bih da ćemo se potruditi da svojim radom opravdamo poziv“.

Generalni direktor TSC Sabolč Palađi je potvrdio da je sa Klafurićem bio dugo u kontaktu i da se raduje što su uspeli da se dogovore.

Foto: FK TSC

„Dean ima bogatu karijeru i za njega smo se odlučili upravo zbog iskustva koje ima u međunarodnom fudbalu. Znamo svi kroz šta smo prolazili i kakve smo rezultate postizali.  Kao klub smo sebi zacrtali još veće ciljeve i uspehe, želimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i iz sezone u sezonu. Pred nama je period  Plej of Lige Evrope i sigurno ćemo sa tako gustim rasporedom imati i teško prvenstvo. Zato smo želeli da novi šef struke ima takvo iskustvo, a gledajući njegov CV zaključili smo da on i njegov tim mogu da nas vode na adekvatan način“ konstatovao je Palađi. 

Palađi je dodao da svi u TSC-u cene Klafurićevo bogato trenersko iskustvo i karijeru. 

„Radio je kao selektor ženske hrvatske reprezentacije, sa nekoliko klubova iz Arabije u Slaven Belupu, u Legiji je osvojio duplu krunu, bio je u Honvedu i na kraju je i sa Veležom osvojio duplu krunu. On je naš poznanik koji zna kako funkcionišemo kao klub, kakav igrački kadar imamo i koji su naši ciljevi, a verujemo da zna i kako da ih postignemo. Drago nam je što je prihvatio ovaj izazov i poželeo bih mu uspešan rad kod nas. Smatram da će imati maksimalne uslove i da će sve to ispratiti rezultati“, rekao je Palađi. 

Klafurić je otišao na svoje prve, desetodnevne, pripreme sa ekipom TSC u Sloveniju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *