POTVRĐEN BREJK IZ MITROVICE

Uspeli su košarkaši Topole da nadograde trijumf ostvaren u prošlom kolu na gostovanju u Sremskoj Mitrovici novom pobedom ovoga puta na domaćem terenu. Savladana je ekipa Slovena iz Rume u okviru 7.kola 1 SLS rezultatom 82:72.

Teže nego što se očekivalo četa trenera Mikloša Benčika je upisala nova dva boda sa kojima čvrsto korača ka play – offu.

Prvo poluvreme proteklo je u rafalnoj paljbi oba tima van linije 6,75. Postignuto je ukupno čak 17 trojki ( Topola 9, Sloven 8 ) uz visoke procente šuta i nešto slabijim odbranama.Trojkom Gagića u poslednjoj sekundi sa više od 9 metara Topola je na veliki odmor otišla sa prednošću od 43:40.

Prvih 20 minuta igre obeležila je standardno dobra partija Kuridže koji je ubacio 17 poena ( 4 trojke ) uz visok procenat.Takođe dobru igru u našem timu u ovom delu pružio je i iskusni Miloš Savić.

Treća četvrtina bila je možda i presudna da se zabeleži vredna pobeda.Goste je stao šut zahvaljujući i boljoj odbrani domaćih košarkaša. Stvorena je dvocifrena prednost koju su Topolčani sigurno čuvali do kraja susreta, iako je ekipa iz Rume pripretila sredinom poslednje deonice kada je došla na zaostatak od 6 poena (76:70).

U 2.poluvremenu kod domaćih se istakao Igor Arnaut sa nekoliko sjajnih asistencija,a isto tako i pogodaka kada je to bilo najpotrebnije.

U našem timu ponovo je najefikasniji bio Kuridža sa 23 poena (5 trojki), dok je Arnaut postigao 18 poena. U gostujućem timu Matić je ubacio 26, a Jovičić 21 poen koji je ujedno pravio dosta problema našem timu.

U narednom kolu Topola ponovo igra na domaćem terenu.Dočekuju poslednjeplasirani tim svoje grupe, ekipu Futoga. Ovom utakmicom započinje drugi krug, a naši momci su savladali istog rivala na startu sezone u gostima. Utakmica je na programu u subotu 20.11.2021. godine, a početak je zakazan za 17 h.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *