Posle 29 godina Topolčanka u Prvoj ligi!

26. mart 2023. godine biće upisan zlatnim slovima u istorijat OKK Topolčanke. Sadašnja generacija igračica pridružila se generacijama iz 70-tih i 90-tih godina prošlog veka koje su igrale u najvišem rangu prvo jugoslovenske, a kasnije srpske ženske košarke.

Topolčanka je iskoristila svoju drugu meč loptu na svom terenu i u predivnom ambijentu sale OŠ ,,Čaki Lajoš“ kolo pre kraja osvojila šampionsku titulu savladavši velikog rivala, ali pre svega velikog sportskog prijatelja ekipu Mileševke iz Prijepolja rezultatom 73:62.

Bila je ovo teška utakmica za izabranice Dejana Šegrta pre svega na psihološkom planu. Pobeda je bila imperativ i prevelika želja kod svih da se titula proslavi baš na domaćem terenu i pred najboljom košarkaškom publikom u Srbiji. Te okolnosti su i uticale na nešto slabiju igru naših devojaka u prvom poluvremenu.

Prijepoljčanke predvođene MVP-ijem u protekla dva prvenstva Natašom Bučevac doputovale su u Bačku Topolu rasterećene, bez imperativa pobede, namučile naš tim čitave tri četvrtine gde su u par navrata imale i minimalnu prednost, međutim kad je bilo najpotrebnije žuto-crne su zaigrale mnogo angažovanije u odbrani, a pametnije u napadu što je donelo našem timu i dvocifrenu prednost koju su uspele da sačuvaju do samog kraja i zasluženo slave istorijsku pobedu.

Čestitke idu i na adresu ekipe iz Prijepolja na prikazanoj borbi i fer igri, a trebalo bi istaći i prijateljski odnos ova dva kluba tokom svih ovih sezona takmičenja u 2 ŽLS. 

Nakon završetka utakmice slavlje je moglo da počne, a igračicama i stručnom štabu na terenu su se pridružili trubači, kao i uprava kluba koja je dala nemerljiv doprinos u osvajanju ove šampionske titule i plasmana u najviši rang srpske ženske košarke.

Topolcanka
Foto: Si Studio Digital

Kao u većini slučajeva ove sezone naš tim do pobede vodio je najbolji tandem lige Radulović-Jokić. Slađana Radulović ubacila je 25, a Tamara Jokić 23 poena. U ekipi Mileševke najbolje, MVP protekla dva prvenstva Nataša Bučevac koja je postigla 27 poena, a pored nje odlična je bila i 16-godišnja Tijana Zejak koja je ubacila 18 poena.

Košarkašice Topolčanke poslednju utakmicu u drugoligaškom rangu odigraće u subotu u Ljuboviji protiv istoimenog domaćina.

 

6 komentara

  1. Sve cestitke svima u klubu,naravno pre svega igracicama i Dejanu. Moramo naglasiti gospodina sportskog direktora koji je skautirao i ubedio igracice da se pridruze nasoj ekipi i koji je prepoznao profil igracica koje su neophodne Dejanu za ulazak u prvu ligu. Nadamo se da ce i preko leta odratiti isto tako dobar posao,jer sada moze slobodno da se zahvali vecini ovih igracica,jer realno nemaju kvalitet za prvu ligu. Pred svim ljudima u klubu je velika borba da se obezbede sredstva i da se nekako odigra sledeca sezona u nasoj sali. Puno srece od srca vam zelim u svim predstojecim borbama j. . .ga.

     
  2. Ovim rezultatom je dokazano da je u gradu ako se može tako nazvati potrebna jedna Hala za sportske događaje gde bi oživeli i drugi sportovi i koja bi imala uslove da klub može da napreduje iz lige u ligu bez strepnje da li će dobiti dozvolu za igranje u školskoj hali. Nemojte posle da se cudimo ako klub bude domaćin u nekom drugom mestu… sve čestitke svima u klubu pre svega akterima na terenu i upravi koja je uspela ovo da iznese finansijski. Sada kao što kaže iskreno j… treba napraviti rezove i ojačati ekipu da ne bude brzinski povratak. Šegrt vreme je da budeš samo trener jer nije realno kao do sada da budeš trener, skaut, sportski direktor, trener mladih, vozač, psiholog.. „Sportski direktore“ vreme je da preuzmete muški klub i dignete posrnuli klub i vratite ga na stare staze slave vaša misija ovde je završena. Vreme je da zajedno u tandemu sa svojim košarkaškim sinom (M.R.) preuzmete muški klub i da bude Aba 2 liga.

    P.s. direktore u trubu se guraju novčanice a ne ruke .

    Srećno svima i dobro se odmorite.

     
  3. Segrt ne moze bez Medara da funkcioniše to je tandem za poštovanje.
    Mnogo je Medar svojim iskustvom doprineo razvoju ove ekipe..
    Sto se tice Medara veliki poznavalac košarke i čovek koji je sebe ostavio za uspeh kluba.
    Goran je svaku utakmicu pripremio i ozbiljno ulazio u istu.
    Segrt -Medar su nerazdvojiv tandem dobri ljudi,veliki stručnjaci.
    To su pokazali na delu ✨️✨️✨️👋

     
  4. Moram se sloziti i sa panterom iz zeleznika,ali i sa gospodjom Klaudijom. Medarov kosarkaski sin je svakako Dejan Segrt, i njih dvojica funkcionisu kao jedno telo. Toliko sklada i razuma izmedju njih da je to poezija. . .nikakav m.r. i ne znam ko drugi nije ni blizu Medarovog srca kao Dejan. A panter je potpuno u pravi sto se tice rekonstrukcije ekipe,jer ovo sto je Medar sastavio ne moze ni cudesni Hudini.

     
  5. Gospodjo ili gospođice Klaudija ,replicirao bi vas komentar u vezi Medar Gorana ja tvrdim da niste u pravu sto se njega tiče..
    Moje mišljenje da Medar.mora da se edukuju za spor direktora i da pohađa natečaje poslovne komunikacije.
    Ili mu dajte da polaže za D kategoriju ,kako Vas nije sramota da ga tako hvalite.
    Srdačno Vas
    Biber

     
  6. Panter- iz zeleznika moji znaš ti dobro koji

    Gospodine iskreno j… niste u pravu, Goran ima 2 košarkaška sina jednog je bodrio tokom cele karijere jako je teško podneo njegovu povredu i prekid karijere sada je vreme da njih 2 zajedno preuzmu muški klub I naprave bar sličan uspeh kao Topolcanka… Šegrt je prerastao medara i nema sta vise da uči od njega osim kako se ruka gura u trubu i kako se treba obuci… slažem se sa Biberom treba da ide na natječaje za poslovnu komunikaciju , u najmanju ruku čovek zaslužuje mesto ministra sporta u BT jer ima znanje i uspeh veci od svih predhodnika ili mesto predsednika KK sve ostalo je ponižavanja i nepostovanje lika i dela G.M.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *