PORAZ ZA KRAJ SEZONE I 4. MESTO U PRVENSTVU!

Mogla je ekipa TSC do trećeg mesta, ali ih sreća nije ispratila u poslednjem 30. kolu Super lige Srbije. Prvo je Partizan poražen u Novom Sadu od Vojvodine a TSC je nešto kasnije izgubio meč u Nišu od Radničkog. Od fudbala se oprostio i kapiten domaćina, Saša Stojanović.

 

Meč je počeo veoma loše po goste. Srđan Grabež je zaradio isključenje nakon samo 9 minuta meča, zbog dva žuta kartona. Radnički je brzo poveo golovima Čumića i najboljeg strelca ove sezone u ekipi iz Niša, Stefana Mihajlovića, u 14. i 18. minutu meča. U 26. minutu je kapiten gostiju Tomanović smanjio rezultat na 2:1, prelepim udarcem iz voleja. Ipak, Radnički je do kraja prvog poluvremena postigao još jedan pogodak, ponovo preko Mihajlovića, kojem je to bio ukupno 15. gol u prvenstvu.

 

U drugom delu viđen je napadački fudbal sa dosta šansi, ali lopta nije htela u gol. Najbolju priliku za goste propustio je Antonić, dok je šut Tumbasevića za malo završio u mreži. Prve minute u prvenstvu su zabeležili i Igor Kudrić i Luka Pantović, članovi omladinske ekipe.

 

 

Ovim porazom TSC je pao sa 3. na 4. mesto, ali će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone. Ovu istorijsku sezonu klub iz Bačke Topole završava sa samo 5 poraza u prvenstvu, i bez poraza na domaćem terenu. Ostavrili su 17 pobeda i 8 remija, a najveći uspeh je svakako pobeda nad Crvenom zvezdom u Senti. Nisu poraženi u dvomeču sa Partizanom, oba puta je bilo nerešeno, dok su protiv Vojvodine takođe remizirali i pobedili. U okviru kupa Srbije eliminisani su u osmini finala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca od Mladosti iz Lučana. Napadači Vladimir Silađi i Nenad Lukić postigli su po 16 pogodaka u prvenstvu. Najbolji asistent u ekipi TSC u prvenstvu je pomenuti Lukić sa 8 asistencija, dok su iza njega Duronjić i Milićević sa po 6. Ekipu je pojačao Damjan Dostanić iz Ajaksa, dok je Dragan Svitić napustio klub i sada je slobodan igrač.

 

Vanja Uzelac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *