Poraz TSC kod kuće nakon dve godine

U 5. kolu LLT Super lige Srbije, ekipa TSC iz Bačke Topole poražena je na domaćem terenu u Senti rezultatom 2:3. Poslednji put je TSC na domaćem terenu izgubio takmičarsku utakmicu u avgustu 2018. kada je u Senti slavio Zlatibor iz Čajetine rezultatom 1:2.

 

Foto: FK TSC

 

Trener domaćih Zoltan Sabo izveo je najjaču moguću postavu. Nije bilo povređenih Skopljaka i Tumbasevića, pa su njihova mesta zauzeli Banjac i Babić.

Prvih 15 minuta je proteklo u znaku gostiju, koji su stvorili par šansi. Prvi put su zapretili preko Maksimovića u 8. minutu meča, čiji šut je otišao preko gola. U 16. su krunisali svoju igru pogotkom Katanića. Šutirao je Vlalukin, Filipović odbranio njegov šut a loptu se odbila od Katanića u mrežu domaćih. Domaći su šansu da izjednače propustili u 19. minutu, kada je nakon brzo izvedenog auta Lukićev šut odbranio Puletić. TSC je polako preuzimao inicijativu, ali su njihovi pokušaji bili jalovi. Tek u 35. minutu Uozbiljniju priliku je imao Tomanović, koji je šutirao sa distance. Silađi je propustio odličnu šansu u 36. kada je zakačio u kaznenom prostoru loptu Tomanovića a lopta otišla pored gola. U 41. šut Katanića brani Filipović. U nadoknadi prvog dela su domaći imali dosta sreće kada je Katanić predriblao par igrača a zatim sa par metara šutirao pored gola. Na poluvremenu rezultat 0:1.

 

TSC je krenuo ofanzivno u drugom poluvremenu. Lukić je šutirao sa ivice šesnaesterca u 48. ali je odlično intervenisao Puletić. U 52. oštru loptu je uputio ka golu Duronjić, ali je za malo zakasnio Zec. U 56. su gosti propustili još jednu odličnu priliku, Maksimović je proigrao Popovića koji je sa 5 metara šutirao iznad gola. Još jedna prilika za goste u 58. ali Maksimović je neprecizan. U 60. minutu gosti povećavaju prednost drugim golom Katanića. Nakon kontra napada napadač Metalca je izašao sam pred golmana Filipovića i pogodio mrežu domaćih. Babić je imao priliku za pogodak u 64. kada je nakon centaršuta Silađija glavom šutirao iznad gola. Katanić je bio raspoložen, a šut sa daljine je oprobao u 65. Zec je imao priliku za domaće u 66. ali mu je šut blokirao Antonijević. Konačno je TSC smanjio prednost gostiju u 67. Nakon kornera i loše intervencije odbrane Metalca, loptu je u mrežu prosledio kapiten Tomanović. Nenad Lukić je odličnim šutem sa distance izjednačio rezultat na 2:2 u 70. minutu. Domaći su napadali, ali je ponovo poveo Metalac. Izveden je slobodan udarac sa desne strane a strelac je ponovo bio Aleksandar Katanić, treći put na meču. Igrao se 77. minut kada je golman gostiju Puletić ponovo odlično intervenisao nakon udarca glavom Tomanovića. Gosti su ponovo imali šansu iz kontra napada u 82. Istakao se Filipović koji je odbranio šut Đurića. Lukić je ponovo zapretio u 85. Gosti su četvrti pogodak postigli za malo u nadoknadi meča, kada je šutirao Grbović i izborio korner. U poslednjim trenucima meča Duronjić je pripretio iz daljine, ali je Puletić ponovo bio na nivou. Rezultat na kraju 2:3 za Metalac. Zaslužena pobeda gostiju koji su uspeli da onemoguće napade TSC po krilu i igrali odlično na napade iz kontre.

 

TSC očekuje put u Moldaviju na meč Lige Evrope protiv Petrokuba iz Hinčeštija, a u narednom kolu domaćeg prvenstva gostovaće Crvenoj zvezdi u Beogradu.

 

5. kolo LLT Super lige Srbije

Gradski stadion u Senti

Sudije: Jovanović Srđan, Stojković Uroš, Mihajlović Milan, Marković Momčilo

TSC: Filipović, Varga, Babić, Antonić, Petrović (Dostanić), Tomanović, Banjac (Milićević), Zec, Stanojev (Duronjić), Lukić, Silađi

Metalac Gornji Milanovac: Puletić, Vranjanin, Vasiljević, Vlalukin, Jokić (Gočanin), Rogač, Maksimović, Antonijević (Pecelj), Katanić, Popović (Đurić), Desančić (Grbović)

 

Strelci: Tomanović 67, Lukić 70 za TSC. Katanić 16, 60, 75 za Metalac

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *