PORAZ KOŠARKAŠA KOJI NE BI TREBAO DA BOLI

Nakon tri vezane pobede košarkaši Topole su u okviru 9. kola 1 SLS gostovali u Sremskoj Mitrovici ekipi Srema i nakon izjednačene borbe tokom svih 40 minuta domaći tim je slavio rezultatom 69:65 i tako upisao prvi trijumf u ovogodišnjem prvenstvu, dok su izabranici Mikloša Benčika zabeležili treći poraz.

Foto: Si Studio Digital

Ovaj susret nije bio toliko ni bitan našem timu jer će verovatno kada se završi prvi deo prvenstva Topolčani u play – off, dok će Mitrovčani šansu za opstanak potražiti kroz play – out takmičenje.

Ekipa Srema trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli, ali po prikazanim igrama do sada svakako ne zaslužuju to mesto. Dokazali su to u duelima protiv našeg tima i u Bačkoj Topoli kada su plavo – beli teško iščupali pobedu na svom terenu, kao i sada u Sremskoj Mitrovici gde su ih savladali. Mučile su se i druge ekipe sa Mitrovčanima Vrbas, Stara Pazova pa i lider Proleter iz Zrenjanina.

Košarkaši Topole su odigrali možda i najbolje poluvreme u dosadašnjem toku prvenstva koje nažalost nije iskazano većom rezultatskom razlikom jer su Topolčani na veliki odmor otišli sa prednošću od 34:28.

U drugom poluvremenu naš tim je odigrao nešto slabije, ali je i pored takve igre imao 5 poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta. U završnoj četvrtini dosta uzbuđenja koja su išli na ruku domaćeg tima. Pogodili su tri trojke iz veoma teških situacija dok na drugoj strani košarkaši Topole nisu imali odgovor na to.

U samom finišu utakmice kada se odlučivalo o pobedniku nekoliko sudijskih odluka donešeno je na štetu našeg tima, ali sve u svemu čini se nisu uticale na konačan ishod susreta.

U narednom kolu, u velikom derbiju, možda i dosadašnjeg dela prvenstva košarkaši Topole dočekuju lidera i glavnog favorita za osvajanje prvog mesta i povratak u drugoligaško društvo ekipu Proleter Naftagas iz Zrenjanina.

Biće ovo nova prilika za novi spektakl koji se sprema u sali OŠ “ Čaki Lajoš“. Sigurno da će tribine biti poprilično ispunjene , motiv neće izostati kod naših momaka jer oni žive za ovakve utakmice i najbolje ih igraju.

Da ne idemo daleko u prošlost, setimo se samo prošle sezone i utakmice protiv favorizovanog Jokera koji se od ove godine nadmeće u 2 MLS i to veoma uspešno kako su se proveli u našem gradu. Završili su sezonu sa 21 pobedom i samo jednim porazom.

Taj jedini poraz doživljen je u Bačkoj Topoli u grotlu naše sale. Tako nešto želimo i ovoga puta.

Dođi i budi šesti igrač plavo – belog tima.

 

Jedan komentar

  1. Zovete nas da gledamo ….Cek da razmislimo …Igramo sto godina tu ligu svake godine isto….
    KOLIKO TOPOLCANA IGRA ZA TOPOLU ,…KOLIKO ???????
    Koga da gledamo tamo neke levake koje ste sa autobuske stanice pokupili iz drugih mesta ……
    SAMO VI PRAVITE SPEKTAKLE ,ali ne zovite i ne palite ovaj narod ….
    Kad budete imali Topolcana onda nesto pisite i prisecajte se .,dotle…. DOVIDJONS.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *