POBEDA ZA SABO ZOLTANA!

Sve je pogodila iznenadna smrt trenera TSC Sabo Zoltana, pa je tako meč 19. kola LLT Super lige Srbije između Inđije i TSC bio pomeren za 17. decembar. Puno emocija, suza, ali i motiv igračima tima iz Bačke Topole za pobedu. Na kraju ubedljivu.

 

Meč iz februara 2020. Foto: FK TSC.

 

Izašli su igrači TSC na teren u majicama sa likom preminulog trenera i natpisom „Hvala ti za sve šefe“. Vidljivo je bilo da je ekipa uzdrmana što ih nije sprečilo da na terenu daju sve od sebe, upravo u čast Zoltana Saboa. Meč je počeo minutom ćutanja kao i na svim ostalim mečevima Super lige Srbije.

 

Počeli su vrlo ofanzivno i već u 5. minutu stigli do prednosti kada je kapiten Tomanović glavom pogodio mrežu domaćih. Nakon postizanja pogotka kapitenu gostiju su odmah krenule suze i pao je u zagrljaj saigrača. Ređale su se šanse ispred golmana Novakovića, a u 38. minutu Jug Stanojev je povećao prednost na 0:2. Milićević je uputio sjajnu loptu u kazneni prostor, a Lukić na drugoj stativi našao Stanojeva koji se upisao u strelce.

 

 

U drugom delu igre nisu stali gosti već su nastavili da napadaju. Milićević i Banjac su propustili sjajne prilike pred golom domaćih. U 67. Duronjić je izveo korner a lopta stigla na drugu stativu do Marka Petkovića koji je glavom prosledio u mrežu. Do kraja utakmice još par prilika za goste i tek po koja za domaće. Đuro Zec je propustio odličnu priliku da poveća rezultat na 0:4 kada je izašao sam pred golmana Novakovića i šutirao pravo u njega. Na kraju ubedljivih 0:3.

 

Nakon ove pobede TSC ostaje na 12. mestu. U nedelju će gostovati ekipi Javora u Ivanjici u zaostalom meču 17. kola. Nakon toga sledi zimska pauza i sledeći meč će TSC igrati u februaru protiv Vojvodine u Novom Sadu.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *