Pobeda i 5. mesto na kraju sezone!

U poslednjem kolu Super lige Srbije TSC je savladao Inđiju na domaćem terenu i zadržao 5. mesto.

 

Prošlogodišnji duel TSC i Inđije

 

Meč za Inđiju nije imao takmičarski značaj s obzirom da ekipa napušta Super ligu. TSC je išao na tri boda da bi sačuvao poziciju na tabeli. U redovima domaćina nije bilo i dalje povređenog Babića, kao ni Damjanovića pa su štoperski tandem činili Antonić i Skopljak.

 

Prvi deo utakmice je doneo puno prilika pred golom Inđije. Lukić i Petković su promašili najbolje šanse a golman Jovičić je više puta spašavao goste. I sve to do 17. minuta kada je Banjac postigao pogodak. Lukić je poslao loptu u prostor Milićeviću koji je na drugoj stativi pronašao bivšeg igrača Inđije. I nakon postignutog gola nastavljeni su napadi TSC, ali je ponovo golman Inđije bio nesavladiv. Kazna za promašaje stigla je u 34. minutu. Dimitrov je primio loptu u kaznenom prostoru i šutirao ka gola, lopta je zakačila jednog igrača na putu ka mreži i Filipović je bio savladan. Na poluvremenu 1:1.

 

Mogli su gosti i do prednosti da je Dimitrov pogodio gol na početku drugog dela. Šutirao je iz blizine a lopta otišla pored gola. U 58. minutu Bakić je udario Lukića po nogama a sudija Radaković je pokazao na belu tačku. Isti igrač je i bio precizan i TSC je poveo 2:1. To je ukupno 18. pogodak Lukića ove sezone u prvenstvu. Do kraja meča su šansu dobili i Đakovac, Santrač, Duronjić kao i mladi Ratkov i Krsmanović. Đakovac je imao dve dobre prilike za pogodak, ali su ga u tome sprečili golman Jovičić i okvir gola. Na kraju 2:1.

 

 

TSC sezonu završava na 5. mestu sa 58 bodova i gol razlikom 68:50. Izgradnja stadiona je i dalje u toku pa će i tokom naredne sezone TSC igrati svoje mečeve na Gradskom Stadionu u Senti.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *