PETARDA U SENTI, TSC:ZLATIBOR 5:1

Nakon pobede u gostima nad ekipom Rada, TSC je kod kuće dočekao novog člana Super lige, tim Zlatibora iz Čajetine. Poslednji susret ove dve ekipe odigran je u aprilu 2019. kada je TSC slavio sa 3:1. Inače, ekipa Zlatibora je poslednja ekipa koja je pobedila u Senti, u avgustu 2018.

 

Meč između TSC i Zlatibora, avgust 2018. Foto: FK TSC

 

Trener TSC Zoltan Sabo izveo je izmenjen sastav na teren. Umesto suspendovanog Balaža u prvoj postavi se našao Skopljak, Petrović je počeo na levom boku umesto Ponjevića, Babić je preseljen na klupu dok je umesto njega zaigrao Antonić. Meč je započeo i Jug Stanojev, novopridošli igrač iz Crvene zvezde.

U prvih 25. minuta nije viđeno puno prilika. Domaći su pokušavali da nametnu svoju igru, ali ih je gostujuća ekipa sprečavala. Prvu pravu šansu za gol TSC je imao u 18. minutu kada je nakon odbitka odbrane Zlatibora šutirao Lukić pored gola. U 28. Skopljak je šutirao glavom nakon kornera neprecizno. U 31. minutu prva šansa za goste, nakon povratne lopte šutirao je Janjić, ali je njegov šut odbrana domaćih skrenula pored gola. U 39. Nenad Lukić je odlično okrenuo odbranu Zlatibora, ali je šutirao pravo u golmana Čupića. Ekipa TSC došla je do prednosti u 41. minutu. Nakon odbitka iz kornera, pred golom gostiju se najbolje snašao Skopljak. Samo dva minuta kasnije, Zec je duplirao prednost domaćih. Nakon solo prodora plasirao je loptu u donji desni ugao gola Zlatibora, šutem sa 16 metara. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 2:0.

U 49. gosti su zapretili preko Počeka, koji je šutirao unutar šesneasterca. Lopta je zakačila Vargu i odbila se u korner. U 50. minutu Silađi je odlično pronašao Lukića, koji je sa desetak metara šutirao pored gola Čupića. Neverovatan promašaj viđen je u 53. Petrović je uputio oštru loptu ka golu, a Vladimir Silađi promašo je ceo gol sa svega par metara. Nije imao sreće napadač domaćih ni u 60. minutu, kada je pogodio stativu. Dobru priliku je propustio i Tomanović u 63. minutu, njegov šut je završio iznad gola. Duronjić je imao priliku odmah po ulasku u 64. minutu. TSC povećava prednost na 3:0 u 68. minutu. Izveden je korner sa desne strane, šutirao je Duronjić a loptu je na kraju završila u golu zajedno sa odbrambenim igračem Zlatibora. Samo minut kasnije, dosuđen je kazneni udarac za TSC. Silađija je oborio Čupić, a sa bele tačke je precizan bio Nenad Lukić. Uspeli su gosti da smanje prednost u 82. minutu kada je Poček postigao odličan pogodak sa distance. Do kraja meča domaći nisu stali, već su postigli još jedan pogodak. Korner je izveo Duronjić, a Tomanović glavom prosledio loptu u mrežu.

U narednom kolu TSC će gostovati u Bačkoj Palanci kod ekipe Bačke. Sutra 10. avgusta TSC će saznati ime protivnika u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

POSTAVE:

TSC: Filipović, Varga, Antonić, Skopljak, Petrović, Tomanović, Banjac (Tumbasević), Zec (Đurić), Stanojev (Duronjić), Lukić (Dostanić), Silađi (Santrač)

Zlatibor Čajetina: Čupić, Jezdimirović, Stojić, Vukić, Miličić (Todorović) , Bjeloš (Đokić), Đakovac, Stamenić (Poček), Radović (Ivanović), Glišović, Janjić (Krstić)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *