Pazi, pazi Topolčanka gazi

Trebalo je ovo da bude derbi 9.kola 2 ŽLS ,ali ni d od derbija. Topolčanka je ubedljivo savladala četvoroplasirani tim prvenstva,ekipu Sloge iz Požege koja je do ovog kola imala svega dva poraza rezultatom 90:58.

Žuto – crne su odigrale sličan meč onom beogradskom od pre nedelju dana. Mučile su se u prvoj četvrtini koju su rešile u svoju korist 25:23, da bi do poluvremena još malo povećale prednost za konačnih 50:42.

Požežanke je u igri održavala fenomenalna Filipovićka koja je u prvih 20 minuta ubacila 21 poen i zadavala je dosta problema našem timu.
Topolčanka je bila pucački raspoložena tokom celog susreta, a još kad je zaigrala čvrstu odbranu u drugih 20 minuta gošćama više nije bilo spasa, pogotovo kada je nakon nekoliko minuta igre u 3.četvrtini zbog povrede teren morala da napusti njihov najbolji igrač Filipović.

Košarkašice Topolčanke su dozvolile protivniku da im u 2.poluvremenu ubace svega 16 poena ( po 8 u 3 i 4 četvrtini ). Ponovo je trener Šegrt imao prostora da pruži šansu najmlađima i one su tu pruženu šansu ponovo iskoristile.

Ponovo su tribine sale OŠ „Čaki Lajoš“ bile solidno popunjene, ponovo je data podrška našim devojkama, a one su im se odužile sjajnom partijom i još jednom pobedom.

Za kraj da spomenemo i najefikasnije u našem timu. Slađana Radulović bila je ponovo najefikasnija sa 18 poena, pri tom upisala i 15 asistencija. Raduje odlična večerašnja partija Sonje Zorić koja je ubacila 17 poena, kao i Tamara Jokić. Ivana Curaković ubacila je 12 poena,a Danijela Grahovac 10 poena.

U narednom kolu naš tim očekuje gostovanje u Srbobranu istoimenom domaćinu koji se nalazi u donjem delu prvenstvene tabele.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *