Opštinski derbi bez pobednika

Fudbaleri FK „Solunca“ i FK „Tomislavca“ odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 14. kola odigranom na stadionu „Jovan Jerković Joca“ 30.04.2022. u Karađorđevu pred više od 700 gledalaca

Domaćini su se potrudili da ovo fudbalsko popodne izgleda prelepo uz postavljenu scenografiju. Predivan ambijent uz raspoložene navijače obe ekipe pokvarila je kiša koja je padala u prvom poluvremenu.

foto: Si Studio Digital

Pred sam početak utakmice Jana Tankosić otpevala je himnu Srbije i uveličala ovaj sportski događaj.

Obe ekipe su vrlo oprezno ušle u meč, gledala se prava rovovska borba na sredini terena, koju je okarakterisao veliki broj faulova, žutih kartona, jedan crveni i „seckanje“ igre.

Prvu veliku priliku imali su gosti u 4. minutu kada je ubačenu loptu Pjevača sa leve strane, lepo grudima primio Duljaj i poslao loptu u gol pored golmana domaćih Saboa ali je sa same gol linije loptu izbacio mladi Kosovac.

U 7. minutu beležimo i odličan šut Kolundžije sa nekih 20. metara ali je odlično intervenisao golman Sivčević.

Na polovini prvog poluvremena videli smo i odličan šut Grbića ali je lopta proletela tik pored gola.

Pred kraj prvog poluvremena u 42. minutu velika prilika za domaćina kada je posle centaršuta Bojovića glavom odlično šutirao Samardžija i pogodio prečku.

Foto: Si Studio Digital

Beležimo i 67. minut kada je na jednu ubačenu loptu po zemlji natrčao Sivčević, a golman Sabo odbranio i poslao loptu u korner.

Još jedan dobar udarac videli smo u 78. minutu kada je sa nekih 21 – 22 metra ponovo šutirao Bilbija ali se opet istakao golman Sabo i izbacio loptu u korner.

Igrao se 84. minut kada je loptu iz auta ubacio Samardžija, Pešut je glavom loptu poslao u vis i kada je lopta padala pala je između njega i Majkića na ruke obojici fudbalera, pa je sudija Ćeranović opravdano pokazao na belu tačku.

Ni malo lak zadatak uzeo je na sebe mladi Kolundžija koji je loptu poslao u desnu stranu i tako doveo FK“Solunac“ u vođstvo od 1:0 u 85. minutu.

Ovaj gol i radovanje fudbalera domaćih izazvao je revolt gostujućih navijača pa je nastao manji prekid gde je najlošije prošao rezervni igrač domaćih Lazičić koji je zbog priče sa publikom dobio crveni karton i morao put svlačionice.

Zbog ovog prekida, u nadoknadi vremena, tačnije, igrao se 95. minut kada je loptu iz kornera ubacio kapiten gostiju Pjevač, u skoku glavom prvo promašuje Majkić, pa Kosovac i Marić, lopta pada i pogađa u ruku strelca gola Kolundžiju, odbija se prema Duljaju koji je levom nogom šalje u desni ugao golmana domaćih.

U momentu posle udarca Duljaja dok lopta još nije ušla u gol, sudija je svirao penal ali je ispoštovao prednost i priznao gol. Ujedno, ovo je bio i kraj utakmice.

Domaći fudbaleri protestvovali su kod sudije ali se iz snimka jasno može videti da je i ova odluka bila ispravna i da je mladi sudija Ćeranović sa pravom delegiran da sudi ovako značajnu utakmicu.

Sve u svemu može se reći da je domaćinima pripalo prvo dok su gosti, kojima je i bod odgovarao, bili bolji drugo poluvreme. FK „Tomislavci“ održali su prednost od šest bodova i ostali na liderskoj poziciji na tabeli MFL Lige.

„Sve što imam da kažem je da smo još jednom pokazali koliko srce imamo i kakvo je prijateljstvo u ekipi i da nas sve to drži i da nas ništa drugo ne može poremetiti i promeniti da igramo drugačije. Sledeću utakmicu igramo protiv ekipe FK „Sloboda“ iz Stare Moravice i samo pobedom u toj utakmici overavamo titulu što nam je i bio cilj na početku sezone. Jedno veliko hvala našoj publici koja je pokazala da su još jednom najbolji“ – izjavio je Nedić Nedo.

Domaća ekipa nije bila zadovoljna rezultatom, jer je nerešen rezultat udaljava od prvog mesta.

„Utakmica je bila baš onakva kakvu smo i očekivali, tvrda, borbena. Atmosfera na stadionu je bila odlična. Želeli smo da osvojimo sva tri boda jer nas jedino taj rezultat drži u trci za prvo mesto. Poveli smo u pravo vreme i malo je ostalo da izdržimo i osvojimo sva tri boda. Čestitam mojim saigračima na zalaganju i borbenosti, a ujedno i sportske čestitke fudbalerima FK „Tomislavci“ – izjavio je Vladimir Čvoro.

Stekao se utisak da su i gledaoci bili zadovoljni onim što je prikazano.

„I pored kiše koja nas je dobro nakvasila, gledali smo odličan fudbal. Videlo se da obe ekipe žele pobedu, a rezultat po svemu prikazanom je i realan. Žao nam je što nije bilo još golova a moglo je sa obe strane. Navijači su samo ulepšali predstavu na stadionu koji je sređen kao u vreme kada se ovde igrao drugoligaški fudbal“ – istakao je majstor malog fudbala Dragan Barjaktarević Gago.

Sastav ekipa:

FK Solunac: Sabo Igor, Kosovac Strahinja, Barna Denis, Barna Žolt, Samardžija Milan, Čvoro Vladimir, Paripović Dušan, Kolundžija Marko, Bojović Uroš, Jerković Đorđe C, Grbić Goran, – Memedović Nenad, Marić Marko, Kolundžija Jovan, Rašeta Danilo Lazar, Beslać Zoran, Lazičić Mladen. Trener Rašeta Nikola.

FK Tomislavci: Sivčević Ratko, Sakradžija Dejan, Majkić Aleksandar, Sivčević Mladen, Majkić Miodrag, Duljaj Kristijan, Kandić Veljko, Ivančević Stefan, Bilbija Bojan, Nedić Nedo, Pjevač Miloš C, – Nedić Ljubomir, Belenzada Aleksandar, Pešut Petar, Marić Dragan, Perović Mirko, Krvavac Danijel, Kuveljić Nikola. Trener Ivančević Radomir.

Sudije: Glavni sudija Ćeranović Balša, pomoćni sudija 1 Nikolić Vladimir, pomoćni sudija 2 Ivanišević Slaviša. Delegat Banjeglav Milan.

U videu ispod možete pogledati celu utakmicu:

 

10 komentara

  1. Dragan Stojković Piksi

    Dobro je ovo, treba da ima tenzije, ali one sportske.
    Psovanje majke, gadjanje flasama i limenkama je ruzno, tim pre sto se svi znaju i treba jos dugo da igraju jedni sa drugima ili jedni protiv drugih.
    Karadjordjevo tj Solunac, pravi lepu pricu sa svojim fk, marketingom i svim onim sto prati fudbal. Tomislavci opet, odlicna ekipa, pravi sportisti i izvanredna grupa momaka.
    Sve u svemu, kapa dole za oba tima….lepo je da u nizoj ligi opet imamo derbi u opstini. Svaka cast svima koji su na bilo koji nacin ucestvovali u ovom duelu.

     
  2. Posle duzeg vremena sjajan ambijent i borbena utakmica.
    Sudjenje i organizacija perfektni.
    Jedino opet se “ISTAKAO” Mladjo Lazicic.
    Svaki sportski dogodjaj pokvari.

     
  3. Ma koje price,psova je i vredjao
    Sto je covek od 40 i kusur godina i 130kg u ekipi
    Ni kad je imao 20god nije pojmao imao,velika zamerka Djoletu zbog toga.
    Treba mu sudaki zabraniti da ide na sportske dogadjaje.

     
  4. Neka ide i brise stakla na pumpi

     
  5. MA KOJA PUMPA KRSTO POSALJITE GA U PANCEVO CE KAPU DA MU SKIDAJU GARANTUJEM VAM

     
  6. Mladjo 130 kg 40 god

    Ono sto Mladjo ima vi nikada necete imati,seljaci mozete vi iz sela Ali selo iz vas nikada! Svako bi za cifru brisao stakla 😉 ajde sad u svinjac lopata I zasucite rukave 🤣🤣

     
  7. Ajde predstavi se ljudski ako vec imas nesto protiv mene,resimo to muski I odemo na pice posle. Nekog ce boleti mene ili tebe Ali svaka bol prodje.

     
  8. Krsto ime I prezime moze?

     
  9. Čistimo svinjce to je casno i posteno zanimanje. Ti podkradaj i dalje strance pa ako ne zavrsis u ludnici u zatvoru hoces sigurno!

     
  10. Sto je moj posao ne castan,ne razumem? Radim posteno svoj posao ogranicen Sam sa 25 kamera,vrv da Sam lopov odavno bih leteo. Bogami ti je jezik pogan a castan nisi cim se krijes iza laznog imena. Grok grok

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *