Omladinska škola FK Partizan u poseti Tomislavcima!

Lep dan za sport u Bačkoj Topoli, odnosno njenoj okolini. Mališani iz Škole fudbala FK Tomislavci imali su jedinstvenu priliku da ih posete najbolji u svom poslu, a to su ljudi iz omladinske škole fudbalskog kluba Partizan.

 

Foto: Atila Budai

 

Prvo je održan sastanak uprave kluba FK Tomislavci i trenera škole fudbala sa gostima iz Beograda. Nakon toga, deca su odradila dva treninga. Prvi deo treninga bio je baziran na snazi i kondiciji, a drugi je bio provera tehnike. Po istom planu i programu rade i omladinci FK Partizan.

 

Zamenik direktora omladinske škole je upravo iz Tomislavaca, a njegovo ime je Goran Arnaut. Naglašava značaj ove posete:

 

„Drago mi je da sam danas u svom mestu, da sam kod kuće. Pomalo mi rade i emocije i srećan sam što sam pomogao ljudima koje cenim. Jedna izuzetna stvar da FK Partizan može da pomogne. Za Partizan je takođe velika stvar da može da prati rad u ovakvim sredinama. Upravo iz ove sredine je došlo mnogo dobrih igrača od Nikole Žigića, Radovana Krivokapića, Vidaka Bratića. Ja sam sve ovo već prošao i mislim da možemo da napravimo jedno dobru priču koja će biti povoljna za obe strane“.

 

 

Za naš sajt govorio je i sekretar omladinske škole FK Partizan, Marko Ranevski:

 

„Izuzetno nam je drago što smo danas u Tomislavcima. Naši treneri zaduženi za ovu generaciju će održati pokazni treninge. Nadam se da ovo neće biti prvi susret, već da će ova dva kluba napraviti jednu ozbiljnu saradnju. Ono što možemo da ponudimo FK Tomislavcima je organizacija turnira i mečeva između naše dve škole kao i gostovanje na našim utakmicama u prvenstvu i nadamo se Ligi Konferencije. Sve zamisli oba kluba ćemo pokušati da unapredimo i ostvarimo. Takođe će treneri imati priliku da razmene iskustva“.

 

 

 

Nedo Nedić, jedan od trenera u školi fudbala naglašava takođe značaj ove posete:

 

„Ovo je jedna velika čast da nam dođe u goste jedan klub ovakve istorije i klub sa drugom najboljom školom fudbala u Evropi, odmah iza Ajaksa. Velika je stvar da ti dođu u goste ovakvi treneri i ovakvi ljudi. Značajno je što će nam pokazati danas kakav je sistem rada u njihovoj omladinskoj školi. Ovo je prvi korak saradnje i sledeći će nadam se biti prijateljska utakmica sa Partizanom u Beogradu. Takođe ćemo prisustvovati mini kampu koji će trajati dva dana. Zahvalio bih se i Goranu Arnautu bez kojeg ne bismo došli do ovoga. Veliko hvala njemu i svima koji su danas uveličali dolazak Partizana“.

 

Vanja Uzelac

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *