OKK Topolčanka počinje sa pripremnim utakmicama u Prvoj ligi!

Posle 29 godina OKK Topolčanka je ponovo ušla u najviši rang takmičenja. U subotu, 2. septembra počinju pripremne utakmice, a početak sezone Prve ženske lige Srbije zakazan je za oktobar.

Foto: Si Studio Digital

Kapiten OKK Topolčanke Slađana Radulović pozdravila je sve prisutne novinare i saigračice i nije skromna kada su u pitanju očekivanja i rezultati u predstojećem takmičenju.

„Što se tiče predstojeće sezone ja se nadam vrhu, normalno. Kada sam došla u klub prvo sam Dejanu rekla da ćemo ući u Prvu ligu. Tako je i bilo, tako da ni ove godine ne očekujem ništa manje od vrha. Imamo malo problema sa povredama, a koliko ćemo biti spremni to ćemo videti. Mi ćemo dati sve od sebe na terenu, borile smo se prošle sezone, borićemo se i ove. Doveli smo dobra pojačanja, imamo dobru ekipu, mislim da ćemo se međusobno dopunjavati. Ni u jednu utakmicu nismo ušli da izgubimo, a ništa nam drugačija nije ni Prva liga.“, poručila je kapiten OKK Topolčanke Slađa.

Foto: Si Studio Digital

Trener Dejan Šegrt je, takođe pozdravio sve prisutne i poželeo dobrodošlicu novim igračicama, a devojkama koje su ostale poželeo da ponove bar deo prošle sezone što se tiče igre.

„Prošla sezona je za nas istorijska, posle 29 godina ostvarili smo jedan istorijski uspeh. Zadovoljan sam i atmosferom i radom. Imamo sitnih problema sa povredama, što je negde za ovaj period i normalno, ali kreću polako i pripremne utakmice i mislim da ćemo do prvog kola biti spremni.“, istakao je trener OKK Topolčanke.

Foto: Si Studio Digital

Sekretar Vanja Uzelac ne krije oduševljenje ulaska u Prvu ligu nakon dugi niz godina i pruža potpunu podršku igračicama i treneru.

„Ovo je sigurno jedna lepa stvar za Topolu i šta je urađeno i što uopšte postoji na mapi košarke i igraće Prvu ligu nakon skoro 30 godina. Ja ne mogu, niti dajem sebi za pravo da komentarišem igru. Ima ko se bavi time, i trener Dejan to odlično radi. Devojke su, s obzirom na okolnosti dale iznad maksimuma i daće u budućnosti. To je ono što mogu da garantujem.“, rekao je sekretar Vanja Uzelac.

Foto: Si Studio Digital

Trener Dejan je iskoristio priliku da se zahvali Upravi OKK Topolčanke, kao i Državi Srbiji što su omogućili ekipi odlazak na pripreme i što su njihov boravak tamo učinili udobnijim i prijatnijim. Takođe, upoznao nas je i sa pojačanjima u klubu i pričao o odnosu među devojkama.

„Cilj priprema je bio da se nove devojke što više zbliže i da se napravi hemija koja je dobro poznata u našem klubu. Krenuli smo i sa radom dva puta dnevno, nastavili u Bačkoj Topoli, a od petka i u sali u Feketiću u kojoj igramo naredne utakmice.“, poručio je trener Dejan.

Foto: Si Studio Digital

Kapiten Slađa Radulović zahvalila se treneru što ih „trpi“ sve ove godine i kako navodi što ta njihova hemija stvarno ima i svoju cenu.

„On nam je prijatelj. Najbolji prijatelj. Dejan je kao porodica, zato i mora da nas trpi, šta da radi, porodica se trpi.“, rekla je Slađa kroz smeh.

Mladim igračicama poručili su da treniraju, da puno rade, da se odriču, i da će se sve isplatiti, pa i da se u budućnosti nađe još više devojaka iz Bačke Topole u ekipi.

OKK Topolčanka za vikend igra pripremnu utakmicu sa mladom ekipom RAS iz Beograda, zatim 9. septembra sa ekipom iz Vrbasa, 12. septembra sa Crvenom Zvezdom, 16. septembra sa Art Basketom i najverovatnije sa Proleterom iz Novog Sada čiji datum još nije poznat. Na pripremnim utakmicama OKK Topolčanka će imati priliku da testira svoju snagu i eliminiše eventualne nedostatke. Igraju dve jake utakmice i dve srednje jake.

Predstojeće utakmice igraće se u sali u Feketiću koja ispunjava sve uslove potrebne za takmičenje najvišeg ranga.

OKK Topolčanka poziva sve navijače da i dalje dolaze na utakmice u velikom broju bez obzira na mesto igranja i da pruže podršku u daljem takmičenju.

 

Jedan komentar

  1. Bravo za OKK Topolcanku i rukovodstvo na sjajnom uspehu vrednog poštovanja .
    Topolcanka je sportski ljubimac grada klub koji ima dušu i dugu tradiciju ali za vlast u Bt i vodeće ljude grada ništa nije sveto osim njihovih guza …
    Koji zločin se pravi prema dečacima i devojcicama ne dajući im priliku da budu šampioni u rukometu ,odbojci ,košarci zato što nemaju jedni sportsku halu u veku savremenosti BRUKAAA treba da se stide svi odgovorni.
    PROBUDITE SE VI BOSOVI GRADA URADITE NESTO ZA VASU I NASU DECU

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *