Održan prvi „Kup princa Pavla 2015“

Na Zobnatičkom hipodromu konjičke trke i panorama najlepših fijakera. Prvi „Kup princa Pavla 2015“ na najtrofejnijoj ergeli u našoj zemlji.

Defile najlepših konja i fijakera u nedelju na suncem obasjanom Zobnatičkom hipodromu najavio je novi život elitnog konjičkog sporta na najtrofejnijoj ergeli u našoj zemlji.
Nova stranica u istoriji konjičkog sporta u Srbiji je ispisana na Zobnatici.

Posle osam godina, kada su poslednji put održane nadaleko čuvene „Zobnatičke konjičke trke“, zahvaljujući domaćinima i avio-kompanijama „Er Srbija“ i „Etihad“, jedna od najstarijih ergela, osnovana davne 1779. godine, ponovo je okupila rasne kasače i galopere iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. „Konji vrani“, nezauzdani, odmerili su snage u šest kasačkih i dve galopske trke.

Tokom 250 godina konjičke tradicije, zobnatičkom ergelom prodefilovala su najtrofejnija grla sa ovih prostora, među kojima su zauvek upamćena imena „Kazanove“, „Jadrana“, „Generala Žitka“, „Prospektora“…

Njima se u nedelju prva pridružila dama „Krejzi litl ting“, pobednici trke „Er Srbija“ na 1.200 metara, kojoj je pripao pobednički venac i plašt.

Crazy Little Thing

Dama je probila led, a usledile su prave poslastice za više stotina ljubitelja konjičkog sporta – dve kasačke trke, trke „Opština Bačka Topola“, „Beograd na vodi“, „Etihad milja“, „Zobnatička milja“ i naravno „Kup princa Pavla“ na 2.400 metara.

PRINCEZINA „RUŽA LIPOLISTA“

– Velika mi je čast što ove trke nose ime mog oca, koji je bio osnivač džokej kluba Beograd pre rata i drago mi je što se ovde obnavlja ovaj lep sport – istakla je princeza Jelisaveta Karađorđević, koja je svečano otvorila prestižnu konjičku smotru. I njeno grlo, prelepa „Ruža lipolista“ bila je među takmičarima u trci „Opština Bačka Topola“.

Trkama je prisustvovala i Maja Gojković, predsednica republičke skupštine, članovi diplomatskog kora Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i brojni gosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *