NOVI TRIJUMF TOPOLČANKI

U 5. kolu ŽRLS košarkašice Topolčanke su nastavile seruju pobeda u ovogodišnjem prvenstvu. Savladana je ekipa Sivca u gostima rezultatom 75:48 pa se izabranice Dejana Šegrta nalaze se na deobi prvog mesta ligaške tabele sa maksimalnim učinkom sa ekipom Stare Pazove.

U Sivcu je viđena ravnopravna borba samo u 1. kvartalu susreta koju je Topolčanka rešila u svoju korist sa 19:15. Drugi period igre je doneo nešto bolje izdanje Topolčanke, naročito u odbrani gde su dozvolile protivnicama da ubace svega 8 poena, a u napadu se istakla lider ekipe Jelena Zorić. Na poluvremenu žuto-crne su stekle lepu prednost i vodile sa 35:22. Topolčanka je najbolju igru u ovoj utakmici pružila u 3. četvrtini kada je definitivno rešila pitanje pobednika ovog ne baš zanimljivog susreta. Ovu deonicu Topolčanka je dobila rezultatom 25:10. Poslednjih 10 minuta utakmice na terenu su provele igračice sa manjom minutažom iz oba tima.

Ubedljivo najbolja i najefikasnija igračica utakmice bila je iskusna Jelena Zorić koja je ubacila 31 poen i najzaslužnija je za ovu pobedu. I pored ubedljivo zabeležene pobede izabranice Dejana Šegrta su pružile možda i najslabiju pariju u ovoj sezoni.

U sledećem kolu košarkašice Topolčanke na svom terenu dočekuju ekipu Rume. Ovaj susret je na programu u subotu 10.11.2018. a početak je zakazan za 15h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *