Novak Pezelj osvojio drugi Vidovdanski turnir

Internacionalni majstor Novak Pezelj iz Sombora, pobednik je drugog Vidovdanskog rapid turnira u šahu, održan juče u Bajši.

Pozivu organizatora, omladinskog šahovskog kluba „Lajoš Segi“ i mesne zajednice Bajša, odazvalo se 76 takmičara iz klubova iz Srbije, Hrvatske, Ukrajine.

U veoma jakoj konkurenciji – sa 4 internacionalna i 5 fide majstora i 27 igrača sa preko 2000 rejting bodova, predstavnik kluba „Panonija“ Milomir Tovilović osvojio je sedmo mesto, dok je Ištvan Pajzer iz bačkotopolskog šah kluba, osvajanjem 20-tog mesta, takođe zabeležio odličan rezultat.
Filip Kumić, iz Bačke Topole, koji brani boje subotičkog „Spartaka“ bio je peti.

preuzeto sa JIP

 

Jedan komentar

  1. Vukašin Miljković

    Uvedi mo šah u škole,OŠK,,Lajoš Segi,, je samo jedan od primera kako treba da se organizujemo dokazali smo to u dosada više organizovanih turnira ajedan o većih turnira gdenam je ukazano poverenje je bio i ,,JO PAJTAŠ,, Jedan od najvećih dečijih turnira odigran je u OŠ,,Bratstvo i Jedinstvo,,u Bajši njeni učenici su i prvaci Severno Bačkog Okruga sa osvojene 3 zlatne medalje i 1 bronzom. A,OŠ,,Bratstvo i Jedinstvo je osvojilla zlato za ovu tekuću 2015 godinu.učenici i SENIORI SU UČESNICI I NA BEZBROJ TURNIRA i postižemo odlične rezultate.svojim radom pridružite nam se da unašoj deci ulepšamo i omogućimo što boljiživot.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *