NOVA POBEDA TOPOLČANA, TSC SLAVIO U KRUŠEVCU

 U 9. kolu LLT Super lige Srbije, ekipa iz Bačke Topole slavila rezultatom 1:3 u Kruševcu protiv domaćeg Napretka pred oko 1,800 gledalaca na stadionu „Mladost“.

Duel bivšeg trenera TSC, Predraga Rogana, i njegovog kolege Sabo Zoltana protekao je u znaku gostiju. Očekivala se prava borba, jer je Napredak u prethodnom kolu pobedio Radnik u Surdulici sa čak 1:4 dok je TSC remizirao u Senti protiv poslednjeplasirane Mačve bez golova.

 

Na početku inicijativa domaćina koji je propustio par dobrih prilika. Gosti su do vođstva došli u 21. minutu kada je lopta u kaznenom prostoru stigla do Silađija, koji je šutirao pored golmana domaćih Marka Miloševića. To je bio i prvi šut gostiju na gol Napretka. Ponovo su domaći preuzeli posed lopte, ali je u 38. minutu nakon centaršuta Duronjića sa strane iz slobodnog udarca, Silađi samo zakačio loptu glavom i prosledio je u mrežu za 0:2. Drugi šut gostiju i drugi gol. Na poluvreme se otišlo sa prednošću TSC.

 

Napredak je drugo poluvreme ponovo započeo incijativom, ali je čvrsta odbrana ekipe iz Bačke Topole sprečavala napade domaćih. U 81. minutu je Napredak smanjio prednost, nakon centaršuta Milana Spreme, Ivanović je odličnim volej udarcem poslao loptu u mrežu Filipovića. Nadali su se domaći izjednačenju, a onda u 87. Šinković odličnom fintom izbacuje odbranu domaćih i šalje povratnu loptu Grabežu koji postavlja konačan rezultat, 1:3. Ovo je prvi gol Srđana Grabeža za TSC.

 

 

Meč je sudio Milan Ilić.

 

Postave:

 

Napredak: Milošević 5,5, Pajović 6, Milovanović 6, Aksentijević 6, Spremo 6,5, Bjeloš 6, Regis 6, Gavrić 6 (Ilić -), Zec 6 (Vukadinović 6), Ivanović 7, Kojić 6.

TSC: Filipović 6, Varga 5,5 (Babić 6), Antonić 6, Skopljak 6, Ponjević 6, Grabež 7, Duronjić 7 (Šinković 6,5), Tumbasević 6, Tomanović 6, Lukić 6, Silađi 8 (Milićević 6).

 

Igrač utakmice: Vladimir Silađi.

 

Vanja Uzelac

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *