NOVA POBEDA KOŠARKAŠA

U zaostaloj utakmici 12. kola 1SLS košarkaši Topole su u roku od tri dana zabeležili i drugu pobedu i overili trijumf iz Novih Banovaca. Savladana je ekipa I Can To Playa iz Novog Sada sa 84:68. I u ovom slučaju Topolčani imaju bolji skor od rivala iz Novog Sada jer su slavili ubedljivije, nego što su izgubili u Novom Sadu. Ruku na srce moramo reći i to da su Novosađani doputovali u naš grad desetkovani zbog korona virusa (nekoliko igrača pozitivno) sa svega sedmoricom igrača od kojih se jedan povredio već na samom početku utakmice.

Poveli su naši momci 7:1 na početku, a potom su im se vezale i noge i ruke, punih 6 minuta bez postignutog poena, protivnik pravi seriju 13:0, a u finišu prve četvrtine Topolčani dolaze do minimalnog vođstva, da bi gosti trojkom uz zvuk sirene ipak rešili ovaj deo igre u svoju korist rezultatom 17:15. Drugi period igre u potpunosti je pripao našim igračima, a u tim trenucima kapiten Igor Topalov je odigrao kapitenski i poveo svoj tim ka pobedi koja je bila pod moranje u ovom susretu. Drugu četvrtinu su naši košarkaši rešili u svoju korist sa 25:12 i na poluvreme otišli sa lepom zalihom – 40:29.

Nije sve krenulo po planu na početku 2. poluvremena Novosađani su pre svega greškama naših košarkaša smanjili prednost, ali su i oni kasnije stali i grešili, pa je ovo bila očajna četvrtina za obe ekipe i odavno ružniju za gledanje nisam pratio. Rezultat ovog perioda bio je 11:11, a što je najvažnije i dobro po tim Topole i trenera Benčika bilo je to što je ostalo 11 poena prednosti.

Poslednji period protekao je u revolveraškom obračunu rivala iza linije 6,75. Bila je ovo najefikasnija četvrtina gde je postignut čak 61 poen (33:28). Kod domaćina se u tim trenucima istakao Gagić. Treba istaći i to da su gosti kraj utakmice dočekali sa 4 igrača na parketu jer su dvojica zbog 5 ličnih grešaka morali pre kraja napustiti teren.
Košarkaši Topole u subotu 20.02.2021. u podmlađenom sastavu gde će trener Benčik odmoriti iskusnije igrače u poslednjem kolu dočekati ekipu Hajduka iz Kule, a potom će se liga podeliti na Play-off i Play-out. Naši košarkaši će se boriti u play-outu u borbi za opstanak u ligi.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *