NENAD LUKIĆ: „CILJ JE DA OSTAVIMO ŠTO BOLJ TRAG U EVROPI“

Nosilac igre TSC, strelac 16 golova u prvenstvu upisao je i 8 asistencija i sigurno je najbolj igrač u ekipi ove sezone. U prilog tome ide i činjenica da je dobitnik prestižne nagrade „Trofej Dragutina Kostića“, koja se dodeljuje najkorisnijem igraču u Super ligi Srbije.

 

 

Pozdrav Nenade. Čestitam ti na osvajanju Trofeja Dragutina Kostića. Reci nam kako si?

Hvala. Dobro sam, trenutno sam sa porodicom u Sremskoj Mitrovici na odmoru, dobili smo osam dana slobodno pa nastavljamo pripreme.

 

Možeš li nam reći nešto o tvom početku bavljenja fudbalom?

Počeo sam kao dete da se bavim fudbalom u školi fudbala Sirmijum u Sremskoj Mitrovici. Vrlo rano sam otišao u Partizan, sa 11 godina. Igrao sam za skoro sve mlađe kategorije Partizana.

 

Period u Partizanu, sa kim si sve igrao i ko vam je bio trener?

Bila je to generacija gde su igrali Miloš Jojić, Darko Brašanac i Jovan Krneta. Trener nam je bio Slađan Šćepović. Igrao sam dobro u mlađim kategorijama ali nisam uspeo da se dogovorim sa klubom. Jednu sezonu sam proveo u Teleoptiku sa kojim sam igrao u drugoj ligi.

 

Zatim si otišao u Bugarsku u Lokomotivu iz Plovdiva?

Da, bilo je tu još inostranih ponuda ali sam se odlučio za Bugarsku. Nije bilo baš sjajno, klub je zapao ubrzo u finansijsku krizu pa sam se vratio u Srbiju.

 

U jednom od intervjua si naveo da si imao ponudu Arsenala i još nekih engleskih klubova?

Tačno. To je bilo zbog mojih dobrih partija u dresu reprezentacije Srbije. Imao sam ponudu da odem na probu u mladi tim Arsenala, ali mi je Lokomotiva zabranila da idem.

 

Što se tiče reprezentacije Srbije, možeš li nam reći nešto o Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, na kojem si igrao 2011. godine?

Bila je to sjajna generacija koju je vodio selektor Dejan Govedarica. U kvalifikacijama sam postigao pet golova. Sa mnom u ekipi su bili Čaušić, Ćosić, Krneta, Brašanac, Despotović, Trujić i Malbašić. Prošli smo kvalifikacije i došli smo u Bukurešt u Rumuniju na prvenstvo. Pobedili smo Tursku, izgubili od Španije i nakon remija sa Belgijom smo prošli u polufinale. Tamo su nas eliminisali Česi, koji su kasnije izgubili u finalu od Španije. Zbog više postignutih golova smo u konačnom plasmanu bili treći, ispred Republike Irske.

 

 

Koji ti je omiljeni meč u dresu reprezentacije?

U pomenutim kvalifikacijama meč protiv Norveške na gostovanju. Trebala nam je pobeda sa dva gola razlike, ja sam postigao het-trik i pobedili smo 3:0.

 

U Srbiji si promenio dosta klubova, kako si na kraju dospeo u TSC?

Da, igrao sam u Super ligi ili Prvoj ligi za dosta klubova, od Zemuna, Rada, Radnika iz Surdulice, Spartaka, Borca i Donjeg Srema. Dok sam bio u Bežaniji sam bio najbolji strelac Prve lige. U TSC su me dovele moje partije u dresu Inđije. Na mom dolasku je insistirao Zoltan Sabo, sadašnji trener. Te polusezone smo i pobedili TSC sa 4:0 u Inđiji. Znao sam da dolazim u ozbiljan klub.

 

Da li si zadovoljan uslovima u TSC?

Ne zadovoljan nego prezadovoljan. Stvarno je atmosfera odlična, prava porodična. TSC je vrlo ozbiljan projekat.

 

Koja je tačno tvoja uloga na terenu?

Pošto mi igramo klasičan fudbal sa dva napadača, ja sam više plejmejker u završnici napada. Vladimir Silađi i ja se sjajno upotpunjujemo. Skroz smo drugačiji tip napadača, on napada prostor i vija loptu iza linije odbrane, dok ja volim da dobijem loptu u noge.

 

Ima li neki poseban razlog zašto nosiš broj 27 na dresu?

Ima, deca su mi rođena 10. i 17. pa sam sabrao ta dva i zato nosim 27.

 

Da li te raduje učešće TSC u Ligi Evrope naredne sezone?

Radujem se tome i mislim da je to sjajna vest za sve. Cilj nam je da ostavimo što bolji trag u Evropi, i da ostanemo što duže.

 

Neka posebna želja, protiv koga bi voleo da igraš?

Nemam neku želju, samo da što duže ostanemo.

 

Neki planovi za budućnost?

Kao i svaki igrač iz Srbije imam želju da odem u inostranstvo i obezbedim sebe i porodicu. Međutim, ja sam igrač pod važećim ugovorom sa TSC i trenutno o tome razmišljam.

 

Hvala ti i sve najbolje želim tebi i tvojoj porodici i puno sreće u nastavku karijere!

Hvala i tebi, sve najbolje.

 

Intervju obavio: Vanja Uzelac

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *