MINIMALNA, ALI VEOMA VAŽNA POBEDA KOŠARKAŠA NA GOSTOVANJU

Košarkaši Topole su napravili brejk i sa gostovanja u Kikindi se vratili uzdignutih pesnica i ozarenih lica kako u svojoj pesmi kaže dr. Nele Karajlić. U okviru 5. kola play – outa 1 SLS savladali su domaću Kikindu sa 86:85 u utakmici koja je obilovala velikom borbenošću oba tima i neizvešnošću tokom svih 40 minuta gde su Topolčani tokom većeg dela susreta imali minimalnu prednost, osim u prvih 15 – tak minuta.

naslovna kosarka

Bila je ovo pre svega timska pobeda kako je rekao i trener našeg tima Mikloš Benčik nakon utakmice. Svi momci u plavo – belim dresovima su dali svoj maksimum, ostavili srce na teren,prolili potoke znoja i na kraju ta želja i upornost vratila se na najbolji mogući način, veoma važnim trijumfom koji će im mnogo značiti u nastavku takmičenja.
Kikinđanima je ova utakmica bila poslednji voz da uhvati priključak sa ostalim ekipama u borbi za opstanak i odlično su otvorili meč i odigrali prvu četvrtinu rešivši ovaj period igre u svoju korist rezultatom 26:14,pre svega zahvaljujući odličnim šutem za 3 poena gde su ubacili 5 trojki. Naši momci su u nastavku utakmice podigli nivo agresivnosti na maksimum,odigrali odbranu na ivici faula i već sredinom drugog kvartala sustigli protivnika i na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću od 41:40.

U nastavku susreta ništa novo.Velika borba na obe strane terena.Topoli je pripao treći period igre,pa su pred odlučujućih 10 minuta naši igrači imali zalihu od 6 poena – 65:59. Ono što je zabrinjavalo sve u našem timu je bila opterećenost ličnim greškama glavnih igrača.U samom finišu kapiten Topalov i Stojaković morali su van igre zbog 5 ličnih grešaka. Trener Benčik nije imao izbora,pa je na teren poslao mladog Stevana Krajinovića kome je ovo bilo prvo pravo ozbiljno vatreno krštenje u neizvesnoj završnici. Milan Perlić je preuzeo odgovornost na sebe i u poslednjih 60 sekundi od 6 slobodnih bacanja ubacio svih 6. Kikinda je imala poslednji napad na utakmici za eventualnu pobedu, međutim spretne ruke Kuridže su iščačkale loptu domaćem igraču i veliko slavlje je moglo da počne.

U ekipi Topole najefikasniji je bio Milan Perlić koji je ubacio 25 poena, Kuridža je dodao 21, Njegoš Milović 17 i Miloš Savić 13 poena. Topola se sada nalazi u odličnoj situaciji što se tiče borbe za opstanak. Čak tri utakmice će odigrati na svom terenu,a samo jednom će morati ići van Bačke Topole.

Prvi naredni rival košarkašima Topole biće ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja koja ih je u prvom duelu pre mesec dana savladala trojkom u poslednjoj sekundi susreta. Ovo je prilika za revanš. Eventualnim trijumfom naši košarkaši će stići nadomak cilja,a to je opstanak u ovom rangu takmičenja.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *