MINIMALAN PORAZ KOŠARKAŠA

Košarkaši Vrbasa su savladali ekipu Topole i tako prekinuli neuspešan niz od tri poraza zaredom i revanširali se Topolčanima za poraz iz prvog dela sezone na svom terenu.

Foto: Si Studio Digital

Vrbas je u neizvesnoj završnici slavio minimalno sa 80:79 i osluškivaće vesti iz Sremske Mitrovice gde se sastaju domaći Srem i Radnički iz Kovina. U slučaju trijumfa Sremskomitrovčana i Vrbašani će u doigravanje za prvaka play – off, a u slučaju pobede ekipe Radničkog će u play – out.

Košarkaši Topole i pored poraza u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva obezbedili su plasman u play – off.

Bila je ovo utakmica sa mnogo oscilacija oba tima, a bliži pobedi su bili naši košarkaši koji su olako prokockali vođstvo od 7 poena prednosti u samom finišu utakmice.

Plavo – beli su bolje otvorili meč, poveli 18:7 a potom 5 minuta nisu postigli koš, pa je ekipa Vrbasa serijom od 15:0 prvu četvrtinu rešila u svoju korist 22:18.

Finiš prvog poluvremena pripao je izabranicima Mikloša Benčika pa su naši košarkaši na veliki odmor otišli sa prednošću 46:42.

I početak drugog poluvremena pripao je Topolčanima kada su stekli dvocifrenu prednost, ali gosti iz Vrbasa se nisu predavali i pre svega zahvaljujući Marinkoviću ostaju u igri do samog kraja.

Topola je konstantno imala prednost do same završnice, ali su Vrbašani uspeli sa dve trojke da povedu.

Najbolji u domaćem timu sinoć Kuridža sa linije slobodnih bacanja doneo je izjednačenje. Tačku na meč i pobedu Vrbasa stavio je Miljanić na 10 sekundi pre kraja sa jednim ubačenim slobodnim bacanjem.

Ekipu Vrbasa do trijumfa predvodio je tandem Miljanić koji je postigao 22 poena i Marinković sa 20 poena.

Najbolji i najefikasniji igrač u redovima domaćih bio je Aleksa Kuridža koji je ubacio 21 poen.

Košarkaši Topole nastavljaju takmičenje u novoformiranim grupama u play – offu koje startuje već sledećeg vikenda, a konačan spisak ekipa znaće se kada se odigraju sve utakmice poslednjeg kola regularnog dela prvenstva.

 

Jedan komentar

  1. Sudije su ovog puta bile itekako vredne pomena, ali u negativnom kontekstu. Sramna odluka sudijskog para Gaković-Zarić direktno je uticala na konačan rezultat utakmice!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *