MINIMALAC ZLATA VREDAN

Košarkašice Topolčanke su u okviru 13.kola 2 ŽLS zabeležile minimalnu, ali zlata vrednu pobedu na gostovanju u Ljuboviji protiv istoimenog domaćina rezultatom 64:63.

Topolčanka je na dug put krenula sa svega 9 igračica ( 6 seniorki i 3 kadetkinje ). Pored već duže odsutne Tamare Jokić, put Ljubovije nije krenula još jedan standardan član prve petorke Sonja Zorić koja je odradila poslednji trening pred put, ali je pred sam polazak dobila visoku temperaturu.

Još kad je na početku 2.poluvremena Ivana Curaković zbog udarca u nos koji je već operisala morala van terena svi su se pribojavali konačnog ishoda utakmice, iako je Topolčanka tokom cele utakmice imala rezultatsku prednost, najviše 10 poena na kraju treće četvrtine.

Ljubovija je u poslednjih 10 minuta krenula na sve ili ništa predvođena sjajnoj na ovoj utakmici Valentini Vasiljević koja je inače i kadetska reprezentativka Srbije. Uspele su domaće košarkašice na minut pre kraja da stignu do minimalnog zaostatka. Topolčanka je poenima Danijele Grahovac na 12 sekundi pre kraja došla do 3 poena viška – 64:61. Nakon time – outa domaćih, Ljubovija je imala šut za produžetak, ali na sreću žuto – crnih promašen je, a uz zvuk sirene domaći tim je ipak uspeo da poentira za 2 poena.

Sve u svemu definitivno do sada ubedljivo najteža utakmica za trenera našeg tima Dejana Šegrta i njegove izabranice.

Još jednom timski izvojevana pobeda, a ako bi trebalo istaći nekog u timu Topolčanke, onda je to svakako Slađana Radulović koja je odlično dirigovala igrom svog tima, a pri tome ubacila i 24 poena. Dvocifrene u Topolčanki bile su još Ivana Curaković sa 15 poena ( sve postigla u 1.poluvremenu ) i Danijela Grahovac koja je uz 12 poena sakupila i 10 skokova. Ubedljivo najbolja igračica Ljubovije i najefikasniji akter utakmice bila je već pomenuta Valentina Vasiljević koja je ubacila maltene polovinu poena svog tima – 30 poena.

Topolčanka u narednom kolu u subotu 29.01.2022. sa početkom od 17h i 30 min. dočekuje ekipu Stare Pazove koju sa klupe predvodi nekadašnja vrsna košarkašica, rođena Topolčanka Renata Mužević.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *