Lazetić: „Pokušaćemo da se nametnemo igrom“

Na TSC Areni će se danas, 26. oktobra od 18.45h odigrati još jedna istorijska utakmica za klub.

FK TSC u 3. kolu grupne faze Lige Evrope dočekuje nemački Frajburg uz obećanje da će pred domaćom publikom dati maksimum i biti dostojan protivnik u ovom teškom duelu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je na jučerašnjoj konferenciji za medije, pred utakmicu protiv Frajburga, naglasio da TSC uvek ima najveća moguća očekivanja, bez obzira na to ko je favorit na papiru i da se na to ne obazire.

„Ispratili smo i pogledali sve utakmice protivnika i jasno je da se radi o organizovanoj ekipi koja igra u Bundesligi, jednoj od pet najboljih. Mene veoma raduje što ću sutra imati priliku da upoznam čoveka koji je već 12 godina trener tog kluba, što je u današnjem fudbalu raritet i mnogo govori o klubu i njemu kao treneru. Verujem da ćemo iskoristiti ovu priliku da se izmerimo sa ekipom koja ima izvanredan sistem i mehanizme u igri i organizovani su u svim fazama. Pokazali su da mogu da pariraju svakome. Prošle godine su sa Juventusom odigrali izvanredne utakmice, a ove pobedili u Pireju Olimpijakos što nije lako. Primaju golove, ali ih i puno daju i za nas će biti veliki izazov da vidimo koliko možemo da im se suprotstavimo i da li ćemo igrati egal“, rekao je Lazetić.

Foto: FK TSC

„Svaka utakmica je za sebe, 11 na 11 i na rezultat često ne može da se utiče, ali može na puno toga u samoj igri. Treba se adaptirati na mnogo detalja u igri Frajburga, ali i oni su imali čime da se bave pripremajući  meč protiv nas. Moraju i oni da se adaptiraju, a ja samo želim da mi budemo hrabri i odlučni kao na prethodnim mečevima“, dodao je trener TSC-a.

Lazetić je dodao da ekipa neće menjati pristup igri i da će se samo truditi da budu na najvišem nivou, jer je to preduslov za postizanje povoljnog rezultata.

“Kada je neko mnogo bolji od vas i pobedi vas, a vi odigrate kako treba to je sasvim u redu. Nikada ne menjamo ideju igre, iako ponekad mnogo zavisi i od protivnika. To što nas je Vest Hem spustio ne znači da ćemo sutra izaći da se samo branimo, radićemo i to naravno, ali pripremili smo se za ovu kao i za svaku drugu utakmicu. Moramo da znamo šta radimo sa loptom u svakoj zoni i svakom delu terena i to ne menjamo, jer je krucijalno, ali ako nas protivnik natera branićemo se svi, i mi sa klupe, a i publika može da pomogne. Ako budu toliko bolji branićemo se celu utakmicu, ali pristup nam nije takav, idemo sa idejom da pokušamo da se nametnemo igrom“, zaključio je Lazetić  

Napadač Miloš Pantović je odgovarajući na pitanja novinara rekao da od predstojeće utakmice očekuje mnogo.

Foto: FK TSC

„Pripremili smo se dobro i što je najvažnije u prve dve utakmice smo pokazali da smo u rangu sa tim protivnicima na terenu i da možemo sa njima da igramo. Možda su oni skuplji i dolaze iz boljih liga, ali i mi se nešto pitamo. Sigurno je da sutra nećemo izaći sa belom zastavom, već ćemo dati svoj maksimum i nadamo se najboljem“, rekao je Pantović.

Utakmica 3. kola Lige Evrope TSC-Frajburg se igra 26.10.2023. od 18.45h na TSC Areni  u Bačkoj Topoli.  

Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *