KRSTAJIĆ PRED POČETAK SEZONE: „OČEKUJEM DOBRU REAKCIJU NA PRIPREME“

Na fudbalskoj akademiji TSC održana je konferencija za štampu pred početak sezone na kojoj su govorili šef stručnog štaba Mladen Krstajić, kao i fudbaleri Nenad Filipović i Filip Babić. Predstavljeno je i novo pojačanje koje dolazi iz Honveda.

 

Photo: Si Studio Digital

 

Krstajić je prvo prokomentarisao pripreme:

„Same pripreme su za igrače bile teške, a od nas su zahtevale dosta organizacije i koncentracije. Međutim, mogu biti zadovoljan odnosom igrača na terenu i van njega. Deo priprema smo obavili u Sloveniji gde smo i odigrali tri utakmice. Sve što smo zahtevali od igrača ispunili su“.

Trener superligaša ističe da je zadovoljan igračkim kadrom koji mu stoji na raspolaganju kao i pojačanjima:

„Svi igrači su zdravi i spremni osim Petkovića koji je imao lakšu povredu. Što se tiče pojačanja, mesec dana je važan period za adaptaciju, a igrači koji su duže u klubu vrlo lako prihvataju novajlije. Na svim pozicajama na kojima smo doveli pojačanja smo gledali da budu iskusni igrači, ali i igrači za budućnost. U ovom momentu mogu da budem zadovoljan.“

 

Photo: Si Studio Digital

 

Na pitanje da li Nenad Lukić ostaje igrač TSC, Krstajić je odgovorio:

„On je tu što je najvažnije za nas, za mene kao trenera. Ne mešam se u politiku kluba, ali bilo bi dobro da ostane. U slučaju ako ode, angažovali smo Vukića i Stanojlovića. Najviše bih voleo da ostane jer ima kvalitet kako igrački tako i ljudski. Prelazni rok još traje, na upravi kluba je da odluči“.

Tokom priprema je bilo vidljivo da je TSC promenio formaciju:

„Preuzeli smo ekipu na polusezoni i nastavili smo u sistemu 4-1-4-1, malo smo ga možda modifikovali. Moja želja je i tada bila da igramo 3-4-3. Polako smo u hodu kroz treninge i utakmice došli do toga, neki igrači su nas napustili, a doveli smo neke adekvatne za tu poziciju“.

Od utakmice protiv Novog Pazara očekuje sledeće:

„Nadam se vrlo dobroj reakciji na ove pripreme. Novi Pazar je doveo kompletan novi igrački kadar i novog trenera Milanovića, koji će gajtii defanzivniji stil igre i ići na rezultat. Verujem u svoje igrače da imaju moć i želju da odigramo jednu dobru utakmicu“.

Očekivanja u novoj sezoni su sledeća:

„Mi uvek očekujemo više, prošle sezone smo bili peti i smatram da je to odličan uspeh. Sigurno ćemo igrati dobar fudbal i završiti u vrhu tabele.“

Prokomentarisao je i Krstajić mlađe igrače koji su priključeni prvom timu:

„Ratkov i Krsmanović su igrači koje smo preuzeli iz omladinskog tima i momci jakog karaktera, jedan je već reprezentativac, a drugi je na putu da postane. Na pripremama smo dali šansu i Momčilu Svilaru koji ma 16 godina, jer uvek gledamo da nagradimo mlade i potencijalne igrače kao on. Baš mi je zadovoljstvo da jedan tako mlad igrač ima priliku da igra u prvom timu. Igrače ne delim na starije i mlađe, ko ima kvalitet i potencijal uvek će igrati, starost i mladost mogu uvek zajedno.“

 

Photo: Si Studio Digital

 

Nakon Krstajića, prisutnim predstavnicima medija obratio se i golman TSC, Nenad Filipović:

„Imali smo dobre pripreme u proteklih mesec dana. Uslovni su bili fenomenalni, ekipa se vratila u Srbiju spremna. Prva utakmica je uvek teška, Novi Pazar nam je mala nepoznanica jer su doveli dosta novih igrača. Mi smo fokusirani na našu svlačionicu i našu ekipu. Ako damo sutra sto posto mogućnosti pobedićemo. Naše ambicije su da budemo u vrhu srpskog fudbala.“

 

Photo: Si Studio Digital

 

Filip Babić ističe značaj povratka publike na teren:

„Mnogo me raduje povratak publike i nadam se da ćemo pred njima upisati prva tri boda u ovoj sezoni. Ipak, utakmica će biti teška.“

Na kraju konferencije predstavljeno je novo pojačanje u redovima TSC. Radi se o igraču sredine terena koji dolazi iz mađarskog Honveda, ima 19 godina i zove se Bertalan Bočkaj. U TSC će igrati na pozajmici.

Ekipa u subotu, 17. jula počinje novu sezonu u Super ligi Srbije, kada na gradskom stadionu u Senti dočekuje Novi Pazar od 18:55 časova. Dozvoljeno je prisustvo publike, ali u ograničenom broju.

Prelazni rok u TSC

DOŠLI: Veljko Ilić (Crvena zvezda), Leandro Pinto (Proleter Novi Sad), Josip Ćalušić (Celje), Vukašin Krstić (Crvena zvezda), Rastko Marsenić (Olimpija Ljubljana), Bertalan Bočkaj (Honved, pozajmica), Strahinja Čarapić (Sinđelić Beograd), Slobodan Stanojlović (Partizan), Stefan Vukić (Zlatibor)

OTIŠLI: Nikola Bursać (Radnički Sremska Mitrovica, pozajmica), Nebojša Skopljak (Proleter Novi Sad), Bojan Balaž (Novi Pazar), Srđan Grabež (Čiksereda), Janko Tumbasević (Mladost Lučani), Borko Duronjić (Radnički Niš), Strahinja Čarapić (OFK Žarkovo, pozajmica), Milan Đokić (Bregalnica Štip)

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *