Košarkaški spektakl u Bačkoj Topoli

Bačka Topola je po prvi put domaćin turnira u okviru RODA prvenstva Srbije.

foto: Si Studio Digital

Na odličnom turniru do prve titule u sezoni i izborenog plasmana u veliko finale šampionata, stigli su basketaši ekipe Habibi Subotica.

Turnir je igran u juniorskoj, seniorskoj i U12 kategoriji.

Kod najmlađih, u muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Warriors, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala ekipa ZKK Spartak.

foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital

Prvo mesto u juniorskoj kategoriji osvojila je ekipa La5ra koja je u finalu pobedila ekipu Izviđači.

Što se seniora tiče, prvi su kao pobednik četvrtfinalnog duela izašli basketaši ekipe ZZ Trlić Ub, koji su savladali Batajnicu sa 20:16, a zatim je Autokuća Sekulić eliminisala Anonimuse u neizvesnom duelu, rezultatom 21:19.

foto: Si Studio Digital

Plasman u polufinale je izborila i ekipa Habibi Subotica, pobedom nad mađarskom selekcijom U23 sa 21:12, dok je mađarski B tim eliminisao ekipu Knez rezultatom 21:4.

Prvi polufinalni okršaj pripao je timu Ub, koji je sa 20:16 bio bolji od Autokuće Sekulić, dok su im na megdan u borbi za titulu došli basketaši ekipe Habibi Subotica, pobedom nad mađarskim B timom sa 18:14.

Još jednog finalistu prvenstva Srbije dobili smo pobedom ekipe Habibi nad Ubom rezultatom 21:17.

foto: Si Studio Digital

Habibi Subotica: Uroš Čiča, Teodor Atanasov, Dejan Janjić, Marko Milaković

Nagrade sponzora podelili su narodni poslanik republičkog parlamenta i potpredsednik SVM-a Arpad Fremond i članovi skupštine opštine Bačka Topola predvođeni Tomik Nimrodom.

Sve rezultate jučerašnjih utakmica možete pogledati na linku ispod teksta:

https://play.fiba3x3.com/events/dccf0889-6885-46cf-8ad6-53134a8cfe46/schedule

 

foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital

 

 

3 komentara

  1. Šta ima političari (pritom jedan veće kilaže), da dodeljuju medalje sportistima? Sramota

     
  2. Jer su oni organizovali. Samo zato. Ne jer su sportisti. Uvek vam fali nesto kad ima normalno organizovano lepo desavanje… Organizuj bolje ako umes i pokazi sta znas.

     
  3. A što se ti opštinski zvaničnici ne slikaju sa našim lavicama ŽKK i pohvale sa njihovim uspehom? Lepo je kititi se zaslugama krijući se iza tuđeg sponzorstva, dok se sa druge strane lokalni budžet izdvojen za košarkaše i košarkašice nigde ne spominje. Sa razlogom! Jer je sramotno mali! Ispade bitniji ovaj regionalni turnir od lokalnog sporta i ljudi koji se tokom cele sezone trude da u fascinantno škrtim uslovima postignu neverovatne rezultate. I po ko zna koji put nam pokazujete koliko smo vam bitni i koliko nas cenite i poštujete.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *