Košarkašice upisale drugu pobedu

Košarkašice Topolčanke su posle više od godinu ipo dana odigrale utakmicu pred svojim navijačima i zabeležile novu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu protiv simpatične ekipe Ljubovije rezultatom 58:46.

Žuto – crne nisu blistale u ovom susretu, naročito je škripalo u napadu,ali su taj nedostatak nadomestle sjajnom igrom u odbrani i dobrim trčanjem.Na kraju to je i odlika velikih ekipa i kad ne odigraš dobro,ti zabeležiš pobedu.

Košarkašice iz Ljubovije svoj prvi koš na utakmici su postigli na isteku šestog minuta,ali Topolčanka nije uspela da kruniše u napadu svoju odličnu igru u defanzivi.Topolčanka je vodila nakon prvih 10 minuta igre19:8,dok je u drugoj četvrtini bilo mnogo grešaka sa obe strane i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 29:19 za naš tim.

Trener Šegrt nije bio zadovoljan igrom svojih izabranica nakon 1. poluvremena pre svega u napadu. Saveti u pauzi su urodili plodom,pa su u nastavku susreta Topolčanke treću četvrtinu odigrale skoro pa perfektno i tada prelomile utakmicu i rešile pitanje pobednika, pošto je na kraju ove deonice rezultat glasio 51:32 za Topolčanku.

Ovaj rezultat dao je prostora treneru Šegrtu da pruži šansu svim igračicama koje su se našle u protokolu za ovaj susret što je ekipa Ljubovije iskoristila da na kraju ublaži poraz.

Ubedljivo najbolji akter utakmice bila je košarkašica Topolčanke Tamara Jokić koja je ubacila 24 poena,a pri tome imala i 14 uhvaćenih lopti pod oba obruča.

U narednom kolu košarkašice Topolčanke gostuju u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *