KOŠARKAŠICE ISPUNILE OBEĆANJE I NA STARTU PRVENSTVA UPISALE POBEDU

Topolčanka je na premijeri novog prvenstva gostovala u Beogradu ekipi Radničkog i zabeležila prvu pobedu u novoj sezoni 2. ŽLS rezultatom 77:60.

Za ovaj siguran trijumf bila je dovoljna samo jedna fenomenalno odigrana četvrtina izabranica Dejana Šegrta, a to je bila treća koje su žuto – crne rešile u svoju korist rezultatom 24:7.

Nije sve teklo glatko u prvih 20 minuta iako su naše košarkašice otišle na veliki odmor sa vođstvom od 36:28. Krstašice su pružile dostojan otpor našem timu i imale prednost sredinom druge četvrtine. Jedina raspoložena kod Topolčanke u tim trenutcima bila je najiskusnija Slađana Radulović.

Nakon povrede zgloba Jelene Tadić koja je sa bolnom grimasom na licu morala da napusti teren i nije se više vraćala u igru, trener Šegrt je u vatru poslao Dunju Zorić, pojačanje od ove sezone iz ekipe Stare Pazove i to se pokazao kao pun pogodak. Dunja je vezala 7 poena i uz Radulovićku bila najzaslužnija što su naše devojke na poluvreme otišle sa 8 poena viška.

Foto: Si Studio Digital

Početak drugog poluvremena kao iz snova. Granitna odbrana Topolčanke nije dozvolila domaćim košarkašicama da punih 6 minuta ne postignu koš, a na drugoj strani i Tamara Jokić je podesila svoje nišanske sprave i zasipala koš rivala sa svih pozicija. U tim momentima Topolčanka je stigla i do najveće prednosti na ovom susretu +28 i tada je sve bilo gotovo.

Ovaj rezultat je dozvoljavao treneru Šegrtu da u poslednjoj deonici isproba još neke varijante, a priliku u finišu susreta dobile dve najmlađe prvotimke Maša Šorak i Maja Gardašević koja se upisala i u listu strelaca.

Najzaslužnije za prvi ovosezonski trijumf Topolčanke bile su Slađana Radulović sa 27 i Tamara Jokić sa 26 ubačenih poena.

U narednom kolu Topolčanka u derbiju možda i celog prvog dela prvenstva na debiju pred svojim vatrenim pristalicama dočekuje dojučerašnjeg prvoligaša, ekipu Proletera iz Zrenjanina. Očekuje se krcata sala, velika podrška našim devojkama i svakako veliki spektakl, praznik košarke u našem gradu.

 

Jedan komentar

  1. Lagano prva liga💪💪💪

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *