KOŠARKAŠI STARTOVALI POBEDOM

Košarkaši Topole su na otvaranju sezone 1 SLS gostovali u Futogu istoimenom domaćinu i na kraju slavili važnu pobedu rezultatom 76:69 koja će im itekako značiti za dalji tok sezone.

Naši košarkaši su odigrali dva različita poluvremena. Prvo jako dobro, rekli bismo čak izvanredno, čvrsto u odbrani, efikasno u napadu, što je rezultiralo da se na veliki odmor ode sa visokom prednošću od 45:27.Tada se već moglo naslutiti da će naš tim upisati i prve bodove u novom prvenstvu,a u ovom delu igre najistaknutiji pojedinac u ekipi Topole bio je Aleksa Kuridža.

U 2.poluvremenu mnogo slabije izdanje izabranika Mikija Benčika,a to se naročito videlo i osetilo u 3.periodu igre gde su Topolčani ubacili svega 11 poena,pa je domaći tim to iskoristio i potpuno se vratio u meč pred odlučujućih 10 minuta.Obe ekipe su želele da trijumfalno započnu novu sezonu,pa je bilo dosta grešaka na obe strane u rekli bismo jednoj haotičnoj igri što je u tim trenutcima više odgovaralo našem timu koji je na kraju ipak i zasluženo pobedio.

Najbolji akter susreta bio je bek Topole Aleksa Kuridža koji je ubacio 27 poena,a ništa manji udeo u važnoj pobedi dao je i Igor Arnaut koji je sjajno organizovao igru našeg tima i pri tome ubacio 18 poena,dok je kapiten Igor Topalov dodao 14 poena.

U sledećem kolu košarkaše Topole očekuje derbi protiv komšije Hajduka iz Kule koji se strahovito pojačao i u ovom prvenstvu gaji najviše ambicije za sam vrh prvenstvene tabele.Biće ovo sigurno prava poslastica za sve košarkaške zaljubljenike i prilika da se pošalje pozivnica da dođu u što većem broju,jer od ove sezone dozvoljeno je prisustvo gledalaca na sportskim priredbama (30 posto od kapaciteta sale).

Utakmica je na programu u subotu 09.10.2021.god.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *