Košarkaši poraženi u žitištu!

U 5.kolu 1 SLS košarkaši Topole gostovali su u Žitištu dojučerašnjem drugoligašu ekipi Svetog Đorđa i na kraju pretrpeli poraz rezultatom 81:69.

Otputovali su Topolčani u Banat znatno oslabljeni sa svega osam igrača.Ponovo u sastavu nije bilo bitne karike za igru plavo – belih Igora Arnauta zbog problema sa skočnim zglobom kao i Gagića i Genala što se na kraju ispostavilo kao nenadoknadiv gubitak.

Prva četvrtina je protekla u rafalnoj paljbi oba sastava van linije 6,75 i pripala je domaćim košarkašima 23:21.

U drugom periodu najlošija igra naših momaka, naročito u fazi napada gde je ubačeno svega 9 poena što je domaćin iskoristio i zahvaljujući i dalje dobrim i preciznim šutem rešio 1.poluvreme u svoju korist sa 51:30.

U 2.poluvremenu Topolčani su zaigrali znatno angažovanije, naročito u odbrani što im je dalo i rezultata. Naročito su dobro odigrali 3.četvrtinu i početak poslednje kada se u jednom trenutku činilo da može da dođe i do potpunog preokreta. Međutim,da se tako nešto ne dogodi pobrinuli su se najiskusniji u timu iz Žitišta Stanić,Tomić i Grujević koji su u finišu uspeli da odbiju žestok napad našeg tima.

U narednom kolu košarkaši Topole ponovo gostuju,ovog puta u Sremskoj Mitrovici ekipi Podrinja.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *