Košarkaši pobedom otvorili novi šampionat

Košarkaši Topole su na najbolji mogući način započeli novu sezonu i na startu prvenstva ubedljivo su savladali ekipu Dunav 2014 iz Apatina rezultatom 90:67.

naslovna
Foto: Si Studio Digital

Apatinci su samo u prvoj četvrtini bili ravnopravan rival raspoloženim domaćim košarkašima i ovaj deo susreta su rešili u svoju korist rezultatom 18:15.

Do poluvremena naročito na početku drugog kvartala razigrao se najbolji igrač bačkotopolskih plavo – belih Igor Arnaut koji postiže 13 uzastopnih poena za svoj tim od čega su bile tri trojke. Ova četvrtina je bila i najbolji period igre naših košarkaša koji su ovu deonicu rešili u svoju korist rezultatom 29:11, pa su na veliki odmor izabranici Mikloša Benčika otišli sa prednošću od 44:29.

U drugom poluvremenu Topolčani su održavali visoku prednost koja je konstantno iznosila 20-tak poena prednosti.
Mali pad u igri se osetio u finišu treće četvrtine kada su gosti napravili seriju 11:0. Nakon time – outa košarkaši Topole su se vratili prepoznatljivoj igri i postavili stvari na svoje mesto.

kk topola
Foto: Si Studio Digital

Treneri Benčik i poznato košarkaško ime Predrag Šuput koji je sa velikim uspehom nastupao prvo za Spartak, potom beogradski Partizan u vreme najveće dominacije višestrukog prvaka države i osvajača Eurolige, zatim za Bamberg i na kraju Cedevitu i koji sa klupe predvodi ekipu Dunava 2014 iz Apatina, su u poslednjoj četvrtini pružili priliku mladim snagama u kojoj su se bolje snašli naši momci, a lepo su se predstavili bačkotopolskoj publici i najmlađi u domaćem timu Aleksandar Martinović (6 poena) i Mihailo Šupić (5 poena).

Najzaslužniji za prvi trijumf plavo – belih u prvenstvu bili su Arnaut koji je sjajno dirigovao igrom svog tima i pri tome ubacio 23 poena i Gazibegović koji je ubacio 20 poena. U redovima Dunava 2014 najzapaženiji je bio Ljubenković sa 17 ubačenih poena.

I u drugom kolu košarkaši Topole će biti domaćini. U narednu subotu Topolčani će dočekati Srem iz Sremske Mitrovice, a susret je zakazan za 17h u velikoj sali OŠ „Čaki Lajoš“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *