KOŠARKAŠI PALI NAKON PRODUŽETKA

Košarkaši Topole doživeli su prvi poraz na svom terenu u ovoj sezoni. Bolja od njih je bila ekipa Slovena iz Rume koja je tek nakon dodatnih 5 minuta slavila rezultatom 74:72 u neizvesnoj završnici.

Foto: Si Studio Digital

U regularnom delu utakmica je završena rezultatom 65:65. Obe ekipe ušle su u utakmicu sa identičnim skorom od 3-1. Topolčani su prikazali dva lica na ovom susretu. U prvom poluvremenu, pogotovo 2. četvrtini izabranici Mikloša Benčika su pružili dobru igru, najbolju na jučerašnjem susretu što je rezultiralo i visokim vođstvom od 38:23 pri odlasku na veliki odmor.

Istina i igrači Slovena su katastrofalno šutirali u prvih 20 minuta. Promašili su mnogo otvorenih šuteva za tri poena, a bili su neprecizni i sa linije slobodnih bacanja.

U drugom poluvremenu bledo izdanje naših momaka, nisu ličili na tim iz prvog dela. Previše izgubljenih lopti u napadu, slaba realizacija i iskusna ekipa Slovena je naštimovala svoje nišanske sprave i počela topiti prednost našeg tima na krilima iskusnog Stupara koji je pogodio u 4-5 navrata uz zvuk sirene za istek napada iz veoma teških pozicija, iako je u prvom delu bio potpuno nezapažen.

Jedini raspoložen za igru u tim trenutcima kod Topolčana je bio Aleksa Kuridža. Imala je Topola sredinom poslednjeg kvartala 7 poena viška i činilo se da grabi ka još jednoj pobedi na domaćem terenu, međutim nekoliko jako loše organizovanih napada i prodanih lopti omogućila je gostima da u poslednjem minutu stignu do izjednačenja i produžetka. Ekipa Slovena je mnogo bolje odigrala dodatnih 5 minuta, pametnije i strpljivije i na minut pre kraja imala ogromnih 6 poena viška.

Međutim bez drame nije moglo večeras u sali OŠ “ Čaki Lajoš“. Topolčani pogađaju trojku, u dva navrata Rumljani polovični sa linije slobodnih bacanja, dok na drugoj strani Arnaut pogađa oba. Imala je Topola poslednji napad da obezbedi sebi novi produžetak, pa čak i pobedu, ali ono što je i obeležilo ovaj susret još jednom je katastrofalno organizovan poslednji napad i bačena lopta u aut što je bio signal gostima iz Rume da počnu sa slavljem na veoma teškom gostovanju u našem gradu.

Naredne subote košarkaši Topole će i peti put u ovom prvenstvu biti domaćini. Dočekaće ekipu Radničkog iz Kovina, a početak susreta je zakazan za 17.00 časova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *