KOŠARKAŠI OBEZBEDILI PLAY – OFF

Nastavljeno je prvenstvo 1. SLS u košarci. Košarkaši Topole su u okviru 13. kola gostovali u Kovinu ekipi Radničkog i napravili mali podvig savladavši domaćina rezultatom 77:74 i tako kolo pre kraja regularnog dela prvenstva obezbedili plasman u play – off što im je bio i cilj pre početka.

Foto: Si Studio Digital

Veliki trijumf dobija na značaju ako se zna da su Topolčani jedina ekipa kojoj je pošlo za rukom da slavi na veoma vrućem terenu u Kovinu gde je pao i lider prvenstva i prvi favorit Proleter Naftagas iz Zrenjanina iako je naš tim bio oslabljen neigranjem svog najboljeg igrača Arnauta, kao i iskusnog Savića i Đukića.

Ulog je bio veliki za oba tima, a to je plasman u play – off pa je važnost utakmice uticala da igrači obe ekipe ne prikažu svoj košarkaški talenat i umeće i tako zadovolje košarkaški auditorijum u Kovinu.

Domaći tim je bio nešto bolji u prvom poluvremenu i sasvim zasluženo stekao dvocifrenu prednost 46:36. Topolčani su najbolji period igre pružili u 3. četvrtini kada im je sve polazilo od ruke pogotovo u napadu i tu deonicu su rešili u svoju korist rezultatom 29:17 i pred poslednji deo igre poveli 65:63.

U zadnjih 10 minuta igralo se poprilično tvrdo, a greške su se smenjivale kao na traci. Bliži pobedi su bili domaćini koji su na nešto više od minute pre kraja vodili 74:72. Vukolić je doneo izjednačenje našem timu, a Radnički nije iskoristio svoj napad. Nakon skoka u napadu lopta je došla do junaka večeri Kuridže koji trojkom donosi najvažniju pobedu Topoli u ovom prvenstvu i neopisivo slavlje nakon utakmice.

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksa Kuridža sa 15 postignutih poena, a u stopu su ga pratili Radoš Vukolić sa 14 i Petar Ilić sa 13 poena. U ekipi Radničkog triling igrača Vujković, Lakićević i Grujević su ubacili po 15 poena.

U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva košarkaši Topole će na svom terenu dočekati ekipu Vrbasa koju su savladali u poslednja tri međusobna odmeravanja snaga, poslednji put pre tri meseca u Vrbasu slavili su plavo – beli sa 72:67.

 

Jedan komentar

  1. Molim vas za tacne informacije koje objavljujete. Ovaj naslov nije tacan,plej of nije obezbedjen. Vi kao nas najcitaniji portal morate malo da popravite informisanost i strucnost vasih saradnika koji pisu ove tekstove .

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *