KK Topolčanka: POBEDA U DERBIJU

Košarkašice Topolčanke i Girl Basketa iz Beograda su u okviru 10. kola Prve Ženske Regionalne Lige – Sever odigrale još jedan zanimljiv i uzbudjiv meč. 

Kk topolcanka

Kao i u Zemunu pre nekih dva meseca kada je Topolčanka slavila minimalno 57:55, izabranice Dejana Šegrta su i na domaćem terenu morale da ulože mnogo truda i proliju znoja da bi zabeležile još jednu pobedu u sudaru ove dve ekipe. Na kraju 54:45 za žuto-crne. Pobeda još više dobija na značaju ako se ima u vidu da je mlada ekipa iz Beograda u prošlom kolu nanela prvi poraz favorizovanoj ekipi Stare Pazove i da trener Šegrt za ovaj susret nije mogao da računa na jednu od svoje dve najbolje igračice Draganu Kekezović. Zato je ostatak tima odigrao požrtvovano i maksimalno pre svega u odbrani, a najveći teret su iznele sestre Zorić, Pajić, Cvetković, Ivetić, a i mlada Anja Cerovina je imala svoj udeo u ovoj važnoj pobedi. Svih 40 minuta ravnopravna igra oba rivala što pokazuje i rezultat po četvrtinama.

Imala je Topolčanka na početku 2. četvrtine +10 (33:23) nakon dve vezane trojke Sonje Zorić, ali su se Beograđanke do odlaska na odmor konsolidovale i vratile u meč (35:33). Topolčanka je do 4 minuta pre kraja utakmice imala minimalno vođstvo, a onda su gošće trojkom prvi i jedini put povele (40:42). Uzvratila je istom merom Sonja Zorić za novo vođstvo, a potom je usledio furiozan finiš bačkotopolskih košarkašica od 14:3 za novu osmu pobedu u prvenstvu i deobu 1. mesta prvenstvene tabele sa ekipom Stare Pazove.Najefikasnija u domaćem timu bila je Jelena Zorić sa 20 poena, a po 15 su ubacile Sonja Zorić i Katarina Pajić. Košarkašice Topolčanke pred odlazak na odmor očekuje još gostovanje u Novom Bečeju naredne nedelje poslednjeplasiranom Jedinstvu i za očekivati je da se zabeleži jedna laka pobeda i udari pečat na izuzetno uspešan prvi deo sezone.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. SJAJNE DEVOJKE!!! ODLICNO VODJENE OD STRANE TRENERA,ZASTO SE TO NE NAGLASI U TEKSTU??? PUNO SRECE U NASTAVKU PRVENSTVA.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *