KK Stara Pazova – KK Topola 74:80

Posle dva uzastopna poraza kosarkaši Topole su u okviru 20. kola Prve srpske lige-sever zabeležili pobedu na gostovanju u Staroj Pazovi 80:74.

kktopolaKošarkaši Tople su odlično otvorili ovaj susret i sredinom prvog kvartala stekli lepu prednost od 14:5. Tada usledio pad u igri Topolčana, pogotovo u odbrani što uporni domaćin koristi i ne samo da dostiže prednost gostiju, već uz zvuk sirene koja je označila kraj prve četvrtine postiže koš za svoje prvo vođstvo i vođstvo nakon prve deonice igre 21:19.

Ovaj preokret kao da je dao krila košarkašima Stare Pazove i početak druge četvrtine u potpunosti pripada domaćinu, koji i dalje koristi lošu odbranu Topole. Domaći košarkaši surovo kažnjavaju goste i za tili čas prave i najveću prednost na ovom susretu u svoju korist +10 (31:21). Tada se budi kapiten Topole Radović sa dve ubacene trojke, kao i Savić sa još jednom i pokreću svoje saigrače u potpuni preokret. Do kraja poluvremena košarkaši Topole ne samo da su sustigli rivala, već su ga i rešili u svoju korist 42:38.

Početak treće četvrtine u potpunosti pripada Topolčanima, nove dve trojke Radovića i Topola pravi dvocifrenu prednost 56:45. Ekipa Stare Pazove je uspela da smanji rezultatski zaostatak do kraja trećeg perioda igre na -7 (64:57).

Poslednja četvrtina protekla je u pokušajima domaćih da preokrenu tok susreta u svoju korist, ali sjajnu partiju u ovom periodu igre su pružili plejmejker Topole Adam Lackovic koji je postigao veoma bitnu trojku na minut pre kraja susreta uz dva sjajna ulaza i presečenu loptu domaćih, kao i centar Topalov, koji je postigao veoma bitne poene kako iz igre, tako i sa linije slobodnih bacanja kada je domaćin bas bio nadomak preokreta.

Najveće zasluge za pobedu Topole pripadaju kapitenu Marku Radoviću koji je postogao 17 poena (5 trojki), a takodje zapaženu partiju pružili su Adam Lacković i Igor Topalov koji su ubacili po 11 poena. Najveće probleme ekipi Topole pravio je kapiten Stare Pazove Miletić, koji je ubacio 26 poena i bio najefikasniji igrac susreta.

U narednom kolu košarkaši Topole ce gostovati, ovog puta u Vrbasu istoimenom domacinu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *