KK ,,Jedinstvo“ (Novi Bečej) – KK,Topola“ 67:61

Košarkaši Topole su pretrpeli poraz na gostovanju u Novom Bečeju u okviru 10. kola Prve srpske lige-sever od ekipe Jedinstva, a rezultat je na kraju bio 67:61 za domaćina.

kk topolaUzrok novog poraza sigurno leži u činjenici da bačkotopolski plavo-beli imaju strahovitih kadrovskih problema, ali i loša igra u 2 poluvremenu, naročito u 3. četvrtini na ovom gostovanju. Prva četvrtina protekla je u serijama oba rivala. Novobečejci su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 7:0 posle 3 minuta igre. Središnjica ovog perioda igre u potpunosti je pripala Topolčanima koji su napravili seriju od 11:0 i tako stekli prednost 11:7. Ipak finiš prve četvrtine ponovo pripada domaćim košarkašima, još jedna mini serija od 7:0, a Turbić uz zvuk sirene pogađa za konačnih 14:13 posle prvih 10 minuta igre. Druga četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri oba rivala i rezultatskoj klackalici. Ipak, na veliki odmor otišlo se sa minimalnom prednošću Topole od 31:29. U trećoj četvrtini raspala se igra Topolčana i za 10 minuta ubačeno je svega 4 poena (Savić 2 i Adam Lacković sa linije slobodnih bacanja 2 poena), što je iskusna ekipa Jedinstva iskoristila i pred završnih 10 minuta stekla dvocifrenu prednost (45:35). Poslednjih 10 minuta igre proteklo je u nastojanju košarkaša Topole da se ponovo vrate u susret i pokušaju da zabeleže pobedu. Najbliži su bili na 3 minuta pre kraja meča kada su nakon trojke Drčelića stigli na -4. Međutim iznanađenje nisu dozvolili tandem Novobečejaca Drakulić-Kuridža koji su uspeli da pogode neke veoma važne šuteve i tako svom timu donesu veoma važnu pobedu u borbi za opstanak, dok je Topolčanima ovo bio 6 neuspeh u dosadašnjem toku prvenstva, pa su i oni skliznuli u donji deo prvenstvene tabele (9. mesto, skor 4-6). Sada košarkaše Topole očekuju dve veoma važne utakmice na domaćem terenu, a isto tako potrebna je značajna pomoć sa tribina u ovom teškom momentu. Uprava kluba je angažovala usled problema koja su zadesila klub od starta sezone zbog bolesti i povreda igrača, bivšeg igrača novobečejskog Jedinstva Nikolu Vukovića, a očekuje se i dolazak Ivana Lackovića da pomogne u finišu prvog dela sezone.

Utakmica 11. kola Prve srpske lige-sever kada Topolčani dočekuju ekipu Kris krosa iz Pančeva je na programu u petak 09.12.2016. a početak susreta je zakazan za 17 časova u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *