KATASTROFALNO ODIGRANA POSLEDNJA ČETVRTINA ODVELA U PORAZ

Zrenjaninci su odličnom igrom pre svega u završnoj četvrtini slavili u okviru 10.kola 1 SLS u Bačkoj Topoli ubedljivo 76:55.

Foto: Si Studio Digital

Nije se dogodilo novo čudo u režiji košarkaša Topole kakvo smo viđali ranijih godina. Glavni favorit prvenstva i lider na tabeli dojučerašnji drugoligaš ekipa Proleter Naftagas na dobrom je putu da se posle samo jedne sezone u ovom rangu vrati u savezni.

Rezultat previsok u odnosu na dešavanja na parketu. Košarkaši Topole, postala je to već praksa ove sezone, ponovo su pokazali dva lica. Prvo poluvreme su odigrali na visokom nivou i zahvaljujući seriji od 9:0 u drugoj četvrtini na veliki odmor otišli sa lepom prednošću od 37:29.

U drugom poluvremenu kao da su neki drugi igrači istrčali na teren. Svega 18 ubačenih poena za 20 minuta igre. Na drugoj strani gosti su pojačali odbranu, a proradio je i šut za tri poena što im je i donelo željeni rezultat. Na kraju treće četvrtine rezultatski egal 50:50.

Izabranici Mikloša Benčika poslednju četvrtinu su odigrali katastrofalno, za zaborav, najslabiju ne u ovoj sezoni nego u poslednjih nekoliko godina. Potpuni raspad sistema. Domaći tim je postigao svega 5 poena, a gosti su prelomili meč na početku poslednjeg kvartala serijom 16:0.

Košarkaši Topole narednog vikenda gostovaće u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu i nakon ovog susreta biće spuštena zavesa na prvi deo prvenstva. Topolčani su vezali drugi poraz zaredom i trenutno imaju skor 6-4.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *