KARATE UDRUŽENJE „TOPOLČANIN“ SA 5 TAKMIČARA NASTUPALO NA PRVENSTVU SRBIJE U JAGODINI

Na održanom prvenstvu Srbije u karateu, u okviru ŠKSS, 15. maja u Jagodini, članovi Karate udruženja „Topolčanin“ osvojili su srebrnu medalju.

Dana 15.05.2022. godine u Jagodini održano je Prvenstvo Srbije u karateu, u okviru Šotokan karate saveza Srbije. Na ovom prvenstvu učestvovalo je preko 400 takmičara iz 40 klubova. Pravo nastupa imali su samo takmičari, koji su se kvalifikovali sa održanih regionalnih prvenstava.

Iako je iz našeg karate udruženja „Topolčanin“ pravo nastupa imalo više takmičara po osnovu kvalifikacije, iz objektivnih okolnosti, nastupalo je samo 5 takmičara.

Lazar Volkov koji je osvojio 2. mjesto u katama, u izuzetno jakoj konkurenciji.
Darko Savić, kate
Bertalan Kermendi, kate
Luka Bukvić, kate
Ognjen Budai, borbe.

Obzirom da su na ovom takmičenju nastupali samo takmičari, koji su se kvalifikovali sa regionalnih prvenstava, u svim kategorijama je bila izuzetno jaka konkurencija. Pored navedenog, bilo je potrebno proći veliki broj kvalifikacionih krugova, kako bi se dobila šansa za borbu za medalju.

Lazar Volkov, kojem je ovo prvi nastup na prvenstvu Srbije, uspeo je da prođe sve kvalifikacione krugove i uđe u finale i samim tim, dobio je mogućnost da se bori za zlatnu medalju. Na žalost, ovog puta nije uspeo da se domogne zlatne medalje. Ali, osvajanjem srebrne medalje, svi članovi karate udruženja „Topolčanin“ su veoma ponosni na Lazara, koji je, kao i ostali takmičari, pokazao izuzetno dobro znanje, veštine i prvenstvenu veliku volju za takmičenjem i borbom za što bolji plasman.

Sve čestitke svim takmičarima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *