GOLEADA U SENTI, TSC SVE BLIŽI EVROPI!

Posle više od dva meseca pauze, nastavljeno je takmičenje u LLT Super ligi Srbije. S obzirom da će se igrati 30 umesto predviđenih 37 utakmica, sada je svaki bod bitan. Tim TSC iz Bačke Topole nastavio je sjajnu sezonu pobedivši Javor-Matis iz Ivanjice sa 6:1.

 

Meč je počeo minutom ćutanja za preminule od posledica virusa korona. Videlo se da je igračima nedostajao fudbal. Domaćin kreće silovito i već u 5. minutu dolazi do prednosti. Lopta je nakon kornera zakačila nekog u kaznenom prostoru i došle na nogu Silađiju koji je šalje u mrežu za 1:0. U 21. je već 2:0. Duronjić je centrirao iz kornera, a najbolji u skoku bio Tumbasević koji je postigao svoj šesti pogodak u prvenstvu. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćih od 2:0.

 

 

U nastavku ponovo bolja igra TSC, Javor se pokazao dosta lošim u odbrani te je često viđena situacija u kojoj su igrači TSC dolazili do lopte nakon grešaka gostiju. Đuro Zec, pojačanje pristiglo na zimu iz Napretka, postigao je dva pogotka i krunisao svoju sjajnu partiju na ovom meču. Nenad Lukić je takođe zatresao mrežu gostiju nakon odlične lopte sa boka koju je uputio Boris Varga. Zec i Silađi su kombinovali, pa je napadač tima iz Bačke Topole postigao svoj 15. pogodak i izbio na čelo liste strelaca. Jedini pogodak za goste delo je Nikole Petkovića, najboljeg pojedinca u ekipi Javora ove sezone.

Na ovom meču kao i na svim ostalim mečevima Super lige, videli smo na delu novo pravilo po kojem je timu dozvoljeno da izvrši pet zamena u regularnom delu meča.

TSC ostaje na 4. mestu sa 5 bodova prednosti u odnosu na Čukarički, a tri manje od Vojvodine. U narednom kolu gostuje Proleteru iz Novog Sada, a zatim u Senti dočekuje ekipu prvaka Srbije, Crvenu zvezdu.

 

 

POSTAVE:

TSC: Filipović, Varga, Antonić, Babić (Galić), Grabež (Ponjević), Tumbasević (Balaž), Tomanović, Duronjić (Šinković), Zec, Lukić (Đurić), Silađi.

 

JAVOR: Lazović, Jevremović, Zvekanov (Švonja), Rogač (Milošević), Piščević, Sević (Radivojević), Luković (Varga), Pavišić, Maričić, Petković, Nikolić (Mladenović).

 

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *