FK TSC: „Želimo dobro da završimo plusezonu“

Fudbaleri TSC-a u subotu 9. decembra 2023. godine od 13h gostuju u Kragujevcu ekipi Radnički 1923, u 18. kolu Superlige Srbije, sa nadom da će ostvariti novu važnu pobedu.

Žarko Lazetić, trener TSC očekuje utakmicu punu izazova, ali ističe da će njegovi igrači biti motivisani i na nivou zadatka.

„Pri analiziranju  igre Radničkog 1923 nismo uzimali u obzir poslednje dve utakmice u kojima su, po meni, nezasluženo izgubili velikom razlikom. Ni u jednom duelu nisu bili inferiorni i siguran sam da je pred nama veoma ozbiljan meč. Organizovan su tim agresivan u duelima pogotovu na svom terenu, a dolaskom novog trenera igraju još hrabrije i ofanzivnije. Dominirali su protiv Voždovca i Lučana, što nije jednostavno, čak su i sa Partizanom odigrali egal meč. Videli smo njihove dobre strane, ali i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Svakako ćemo biti oprezni i važno je da se prilagodimo na vremenske uslove i teren protivnika“ rekao je Lazetić.

On je dodao da je ekipi prijala nedelja bez utakmica u kojoj su imali pet dana za treninge na kojima su mogli da isprave i nadograde igru, pogotovu u ovom momentu, pred finiš prvog dela sezone.

Foto: FK TSC

„Rekao sam igračima da moramo dobro da završimo polusezonu i da se ozbiljno pripremimo za preostale duele. Očekuju nas još tri prvenstvene i jedna utakmica u Evropi i iz svake želimo da izvučemo maksimum“.

Lazetić je naglasio da je svestan kako će igračima u podsvesti biti meč u Atini, ali da neće dopustiti da im to poremeti planove u Kragujevcu.

„Uživam u svemu i raduje me što će utakmica protiv Olimpijakosa biti takmičarska, a ne samo još jedna evropska u nizu. To iskustvo će biti fenomenalno, kao i osećaj koji imamo zbog pozicije u kojoj smo i u prvenstvu i Evropi. Sada moramo da ostanemo motivisani i fokusirani na predstojeći meč. Do kraja polusezone igraćemo kao da je svaka sledeća utakmica najvažnija i siguran sam da će sve biti u redu“, rekao je Lazetić.

Odbrambeni igrač Josip Ćalušić, slaže se sa svojim trenerom da neće biti lako igrati protiv kragujevčana, pogotovu na njihovom terenu.

„Očekujem težak meč, jer je protivnik veoma dobar bez obzira na dva poslednja nezgodna poraza. Ređali su dobre rezultate, a u poslednjim utakmicama nisu pokazali pravo lice. Mislim da će za meč protiv nas, pred svojom publikom, to biti onaj najbolji Radnički“ rekao je Ćalušić.

Foto: mozzartsport.com

On je dodao da je atmosfera u klubu  savršena i da su spremni za  predstojeće izazove.

„Spremni smo za ono što nas očekuje, za to živimo. Sa nestrpljenjem iščekujemo predstojeće utakmice. Zadovoljan sam igrom ekipe i nadam se da ćemo tako nastaviti. Kraj je još daleko, na dobrom smo putu, borićemo se i biće vremena da pričamo o utiscima“, zaključio je Ćalušić.

Utakmica 18. kola se igra u subotu 9. decembra 2023. godine od 13h u Kragujevcu, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 4.

TSC je trenutno 3. na tabeli sa 32 osvojena boda, dok je Radnički 1923 11 sa 18 bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *