FK TSC: „Želimo da se vratimo na pobednički kolosek“

Fudbaleri TSC u subotu 21. oktobra od 19h gostuju ekipi beogradskog Voždovca u 12. kolu Superlige uz obećanje da će pružiti dobru igru i vratiti se na pobednički kolosek.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić istakao je značaj utakmice sa Voždovcem, s obzirom da se radi o kvalitetnoj ekipi, koja igra dobar fudbal i koja je na tabeli blizu  TSC-a.

„Očekujem izvanredan meč dve organizovane ekipe koje u svakom trenutku znaju šta rade. Vidi se da je to ozbiljan klub u kome, bez obzira na promene trenera, filozofija i ideja ostaju isti. Veliki je izazov i zadovoljstvo, ali istovremeno i glavobolja,  spremiti utakmicu protiv Voždovca. Jasni su u svim fazama igre, uvek organizovani i motivisani a pri tom će igrati na svom terenu na kome su izuzetno opasni“, rekao je Lazetić.  

O kvalitetu ekipe Voždovca najbolje govori i činjenica da su uspeli, posle više godina, da poraze Zvezdu i ove sezone je primetno da se kao domaćini osećaju dobro. Lazetić je naglasio i da je njihovom treneru čestitao na tome  kako je obučio  igrače koji su došli u njegovu ekipu u prelaznom roku.

„Pred nama je derbi u kojoj nismo favoriti, blizu smo na tabeli, ali mi rezultatski nismo u najboljem periodu. Biće to najteže gostovanje u ovoj polusezoni, obzirom da idemo na njihov teren u momentu kada su jaki. Naravno, to nam je i izazov, imali smo perfektne treninge, energija i motivacija nam ne nedostaju i pozitivnim stavom i igrom pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat,“ rekao je Lazetić,

Trener TSC-a se osvrnuo i na neočekivano ispadanje iz Kupa konstatacijom da je realnije to što su na penale izgubili od Smedereva od činjenice da su uzeli bod Olimpijakosu.

„Teren u Smederevu skoro da i nije za fudbal i na njemu ne može da se napravi razlika, lako se gubi prednost, pogotovu od ekipe koja se brani. Srećom, sa većinom takvih terena smo za sada završili  i pred nama su bolji, kvalitetni makar kao ovaj sa veštačkom travom na Voždovcu. Na nama je da razmišljamo samo o taktičkim momentima a ne  tome da li će lopta u poslednjem momentu da odskoči“, kazao je Lazetić.  

Foto: FK TSC

„Tu smo  oko desetog kola kada već mogu da se donose zaključci. Mislim da je naša pozicija izuzetna i da nemamo mnogo problema u igri. U suštini prošlu utakmicu smo odigrali nerešeno, bez da nam je protivnik ozbiljno šutnuo u gol, ali to je fudbal i moramo to da prihvatimo. Svako na svojoj poziciji treba da preuzme odgovornost kako bi došli do rezultata i do toga da sve bude onako kako želimo“, zaključio je trener plavo-belih.

Napadač Miloš Pantović je naglasio da je zadovoljan igrom TSC-a, iako se u poslednjih par utakmica oseća blagi pad, više po rezultatima nego u igri. Pohvalio je Voždovac i potvrdio da će njegov tim u subotu igrati veoma motivisano.

Foto: FK TSC

„Želimo da se vratimo na pobednički kolosek i nastavimo tamo gde smo stali. Odlazimo na njihov teren i moraćemo da se adaptiramo na veštačku podlogu, iako smo navikli na travu. Spremili smo se na to pa ne verujem da će biti većih problema. Analizirali smo njihovu igru, u ekipi nema drame i tenzija i nadamo se najboljem po nas.“

TSC  trenutno zauzima 3. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 20 bodova dok je Voždovac  5. na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Utakmica 12. kola Superlige Voždovac-TSC se igra u subotu 21. oktobra od 19h u Beogradu , a prenos je obezbeđen na kanalu Arena sport 2.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *