FK TSC se sastaje sa portugalskom Bragom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri TSC u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv portugalske Brage, odlučeno je žrebom u Nionu. Prva utakmica se igra 8. avgusta u Portugaliji, a revanš 15. avgusta u Bačkoj Topoli na stadionu „TSC Arena“.

Protivnik TSC-a u ovom prestižnom rangu takmičenja FK Braga je osnovana 1921. godine i domaće utakmice igra na gradskom stadionu koji ima kapacitet da primi preko 30.000 gledalaca. Stadion je izgrađen 2004. godine za potrebe Evropskog prvenstva i smatra se za jedan od najlepših i najčudnijih stadiona na svetu, jer je jedan deo ovog velelepnog zdanja uklesan u susedni Monte Kristo kamenolom. Specifičnost stadiona je i ta što ima samo dve tribine, tako da svi gledaoci sportske događaje prate iz privilegovane pozicije. Krov je inspirisan mostovima kakve su gradile civilizacije Maja i Inka, a ispod samog travnatog terena su još dva sprata  (https://scbraga.pt/estadio/). Arhitekta Eduardo Souto je za ovaj projekat dobio prestižnu Prickerovu nagradu za ovo neobično arhitektonsko rešenje.

Braga je osvajala Kup Portugalije više puta, 1966, 2016 i 2021. godine, liga kup Potrugala 2013. i 2020,  kao i Intertoto kup 2008. godine. Procenjeno je da njihov tim vredi 131 milion evra. Prošlu sezonu klub je završio kao trećeplasiran u šampionatu Portugala, odmah iza Benfike i Portoa. Za ekipu Brage igra više igrača svetskog formata, kao što su Abel Ruiz, centarfor španske reprezentacije i ubedljivo najbolji napadač i kapiten tima Rikardo Horta, procenjen na 20 miliona evra (koliko i čitav tim iz Bačke Topole). Za Hortu se zna da je izuzetno opasan u šesnaestercu bilo kog protivnika.  Nedavno su doveli još jedno veliko pojačanje, novog igrača Bruma, koji je prešao iz Fenerbahčea za 6,5 miliona evra.

Braga ima izuzetno jak tim i sjajne igrače na svim pozicijama, od kojih mnogi daju golove. Sastav, koji sa klupe vodi Artur Žorž, je dobro ukomponovan i TSC-u neće biti nimalo lako da se suprotstavi ovako jakom protivniku, ali je sigurno da  8. i 15.  avgusta publiku očekuju pravi fudbalski spektakli. TSC će se boriti protiv ekipe koja igra ozbiljan fudbal i važi za favorita, ali činjenica je i da se bačkotopolčani ne predaju pred protivnicima.

Iz TSC poručuju da će na svoj način probati da pariraju favorizovanom protivniku kako najbolje umeju i da se pripremaju da daju maksimum protiv ovog izazovnog rivala.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *