FK TSC: „Pripreme u punom jeku“

Fudbaleri TSC-a trenutno se nalaze u Španiji na pripremama za prolećni deo Super lige gde su do sada odigrali tri pripreme utakmice i ostvarili sve moguće ishode utakmica.

U utakmici protiv mađarskog superligaša DTKV fudbaleri TSC-a remizirali su 1:1. Duel sa kanadskim Vankuverom završen je pobedom TSC-a rezultatom 2:1, dok je u utakmici protiv Sijetl Saundersa TSC poražen rezultatom od 2:3.

Foto: FK TSC

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić je naglasio da su uslovi za rad i trening, kao i tereni u Španiji izvanredni i zahvalio klubu što je ekipi to omogućio.

On je takođe izrazio zadovoljstvo zbog početka priprema i okupljanja ekipe posle teške polusezone u kojoj su igrači bili opterećeni sa više utakmica od uobičajenog. Treneru Lazetiću su ovo pete pripreme sa klubom.

Lazetić je istakao da su u klubu dobro izanalizirali prethodnu polusezonu i da su im ciljevi ostali isti.

Foto: FK TSC

„Znamo koliko je prolećni deo prvenstva komplikovaniji i da je praktično svaka utakmica kvalifikaciona i za to se spremamo. Želimo da idemo iz pobede u pobedu i tako izborimo Evropu. Imamo dobru igračku bazu, a biće i  više vremena za pripremu utakmica tako da verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sve što nam je u planu“, rekao je trener TSC.

Lazetić se osvrnuo i na promene u ekipi pre početka nove polusezone.

„Osim Ćalušića, koji je otišao u Japan, ekipa je ostala ista i dobro se poznajemo. Promene u igračkom kadru su moguće jedino ukoliko neki od fudbalera dobije ponudu koju klub neće moći da odbije. Letos smo napravili dobru bazu i imamo ozbiljan kadar za normalan trening i dobar ambijent. Očekujemo da će igrači koji su letos došli sada biti mnogo bolji i slobodniji u igri, a na nama u stručnom štabu je da im omogućimo da se osete lagodno i doprinesu da ekipa bude još bolja. Moguće je i da neki igrači koji su imali slabiju minutažu dobiju šansu da odu u neki drugi klub, ali u načelu ne planiramo dovođenje novih, ukoliko ne ode neko od nosilaca igre.“

Foto: FK TSC

Šef stručnog štaba osvrnuo se na izgubljenu utakmicu protiv Sijetla koja je sigurno i najvažnija u pripremnom delu i izjavio da je to bio ogroman test, pogotovo jer taj tim vodi poznati srpski fudbaler i Predrag Preki Radosavljević-

„Zaista je bilo fantastično. Sigurno najvažniji meč u ovim pripremama iz kojih ćemo moći mnoge pouke da izvučemo. Igrati sa ekipom Sijetla koja je izvanredna i sigurno na nivou Lige Evrope, po intenzitetu i po kvalitetu i bila je veliki ispit naše spremnosti. Čestitke Predragu Radosavljeviću koji tamo radi dobar posao i sa kojim smo imali prilike da se upoznamo i razgovaramo”, kaže Lazetić.

Foto: FK TSC

„Uslovi za meč bili su izvanredni. Imamo sada puno toga da analiziramo, jer kada se sastanete sa ovakvom ekipom, veliko je to zadovoljstvo i za učenje i za pripremni period. Ova utakmica, iako smo je izgubili, odlična je smernica šta i kako treba da radimo dalje. U prvom poluvremenu se u pojedinim trenucima možda nismo najbolje snašli, bili malo neprecizni, pa nas je suparnik iznenadio intenzitetom. U drugom poluvremenu smo uspeli da se nametnemo, prevashodno pasovima i organizacijom napada, te da pružimo mnogo više nego u prvom poluvremenu. Imali smo jednu prečku i dve izvanredne prilike. Sada vidimo da ima puno stvari koje će značiti nama u stručnom štabu i igračima da popravimo, za ispite koji nas očekuju u prolećnom delu prvenstva Srbije“, objašnjava Lazetić.

Kako dodaje, fudbalerima TSC ostala je još jedna pripremna utakmica u Španiji protiv AIK-a iz Stokholma, a onda povratak kući i dalja analiza onoga što su uradili tokom priprema.

„Verujem da ćemo izvući dobre pouke iz ovog i prethodnih mečeva, te da ćemo da privedemo pripreme kraju kako treba. Radićemo još na fizičkoj spremi, mnogo više na taktici i tehnici, da bi unapredili detalje u igri i spremni dočekali nastavak prvenstva“, zaključuje  Lazetić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *