FK TSC: “Nismo se umorili”

Fudbaleri TSC Bačka Topola u nedelju, 29. oktobra od 19h, na stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Novog Pazara u 13. kolu Superlige Srbije uvereni da će na svom terenu, uz pomoć navijača, izvojevati važnu pobedu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je istakao da su mu očekivanja pred utakmicu velika iako je svestan izazova koji utakmice protiv Novog Pazara nose.

„Dok smo se pripremali činilo nam se da je svejedno da li igramo protiv Novog Pazara ili Partizana. Imaju izvanredan kvalitet i igrače kao što su Suma, Ljajić, Šćepović i sjajnogtrenera Dobrašinovića. Od kako je on došao na čelo kluba u velikom su naletu i prepoznaju se zahtevi i želje koje postavlja pred igrače. Pobedili su Vojvodinu i Čukarički u dva vezana kola i zaslužuju maksimalan respekt koji će od nas i dobiti. Pogledali smo sve njihove utakmice sa novim trenerom i dobro smo se spremili. Jasno nam je da moramo da budemo na najvišem nivou  da bismo ostvarili povoljan rezultat protiv takve ekipe i potrudićemo se da tako i bude“ izjavio je Lazetić. 

Foto: FK TSC

On je iskoristio priliku da pozove navijače da dođu na stadion i podrže ekipu koja to zaslužuje, ne samo kada se igra Liga Evrope, već i u prvenstvenim utakmicama koje su za TSC najvažnije i koje im obezbeđuju kontinuitet.

„Niko nije umoran, ni ja, ni stručni štab, ni igrači. Privilegija je igrati ovakve utakmice, makar i na svaka tri dana. Cele godine smo se pripremali  za to i želeli da dođemo u ovu poziciju i nije nam problem zgusnut raspored. Igra se kada to UEFA i Savez odrede. Znamo koliko je to teško i da ostavlja posledice, ali sviđa nam se pozicija u kojoj smo i želimo što duže da je zadržimo i uživamo u njoj. Pomeramo granice svojihmogućnosti i očekivanja su nam porasla, a to je motivišuće i dobro“, dodao je Lazetić.

Trener TSC-a se osvrnuo i na prethodne utakmice: „Sigurno neću zbog dva ili tri nesrećna poraza i nerešenih  utakmica sumnjati u svoje igrače i dovoditi u pitanje to što oni pokazuju iz nedelje u nedelju. Ne ocenjujem ih po tome, jer vidim kakav stav imaju i kako izgledaju na terenu. Dokle god je to dobro ja sam zadovoljan i želim da se produži, da uživamo i izvlačimo benefite iz svakodnevnog zajedničkog rada“.

Golman Veljko Ilić ocenio je FK Novi Pazar kao teškog protivnika, koga  niko ne sme da potceni.

„Očekuje nas teška utakmica kao i svaka sa njima bilo da igramo kod kuće ili u gostima. Sjajno su organizovana ekipa sa mnogo individualaca koji mogu u par poteza da reše utakmicu. Spremni smo za njih i nadam se da ćemo izboriti dobar rezultat“, rekao je Ilić. 

Ekipa TSC trenutno zauzima 3. mesto na tabeli sa 21. osvojenim bodom, dok je Novi Pazar 7. sa 16 bodova.

Utakmica TSC – Novi Pazar igra se u nedelju 29. oktobra od 19h na stadionu Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 2.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *