FK TSC: Motivacija nam ne nedostaje

Fudbalski klub TSC u nedelju 03. decembra od 17.00h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuje ekipu Radničkog iz Niša u 17. kolu Superlige, sa namerom da na svom terenu ostvari još jednu pobedu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić ističe da je protivnik TSC-a u ovom kolu, ekipa Radničkog, veoma dobra i da predstojeći meč neće biti nimalo lak, pogotovu jer dolazi samo dva dana nakon evropske utakmice u kojoj se njegova ekipa emotivno istrošila.

„Iznenadilo me je što je Radnički pretposlednji na tabeli i čini se da nije realno u odnosu na kvalitet koji imaju. Moj kolega Slavoljub Đorđević je sa svakim klubom sa kojim je radio imao uspeha i ne sumnjam da će ga imati i sa njima.  Analizirali smo utakmicu koju su igrali pod njegovim vođstvom da vidimo šta je promenio i izgleda da će se sa njim podići na tabeli, ali nadam se ne u utakmici protiv nas“, rekao je Lazetić.

Foto: FK TSC

„Imali smo neka negativna iskustva u prethodnim prvenstvenim utakmicama i nadam se da smo izvukli pouke. Kroz  treninge i trenažni proces pokušavamo da postanemo spremniji i oštriji i videćemo da li će nam to uspeti. U trenerskom poslu nema čarobnog recepta, sve treba rešavati u zavisnosti od situacije. U narednoj utakmici će biti važno da budemo relaksirani od onoga što je bilo i što predstoji. Nije lako svaka dva tri dana biti na mentalnom maksimumu i videćemo kakvi ćemo biti.  Neće valjati jedino ako budemo  pasivni i statični“. 

Lazetić se osvrnuo i na meč protiv Vest Hema:“ Stekli smo iskustvo koje će nam koristiti dalje. Ostao nam je dobar utisak posle utakmice, ali i svest da nam čak ni pobeda ne bi donela ništa epohalno. Suština fudbala je takmičenje i voleli bismo pobedu u poslednjem kolu. Ima mnogo pozitivnih stvari, pogotovu u poslednje dve utakmice i sada nam je cilj da polusezonu dobro privedemo kraju i da se borimo za krajnji plasman. Igrači su toga svesni, ne nedostaje im motivacija i daće svoj maksimum, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno.“  

Napadač Aleksandar Ćirković je naglasio da je predstojeća utakmica veoma bitna za plasman ekipe u prvenstvu.

Foto: FK TSC

„Zadovoljan sam dosadašnjim igrama, ali kao i svi želim još veći uspeh i mislim da možemo da ga postignemo. Svojom igrom sam delimično zadovoljan, vidim još mnogo prostora za napredak i potrudiću se da ga ostvarim.  Srećan sam zbog postignutog gola iz kornera, kojim smo otvorili utakmicu protiv Partizana,  posle koga nam je sve bilo lakše, a nadam se da će ih biti još. Očekujem pobedu protiv Radničkog i verujem da će tako biti“ rekao je Ćirković.

Utakmica 17. kola Superlige TSC-Radnički se igra u nedelju 03.12. 2023.  u Bačkoj Topoli na TSC Areni od 17.00h. Prenos je obezbeđen na kanalu Areni Sport 3.

TSC se nalazi na 3. mestu tabele sa 29 bodova, dok je Radnički Niš 15. na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *