FK TSC izabrao Ferenca Aroka za počasnog predsednika

Istaknuti fudbalski stručnjak Ferenc Arok izabran je danas za počasnog predsednika Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola, na redovnoj sednici Skupštine kluba.

FK TSC održao je danas redovnu sednicu Skupštine, na kojoj je Ferenc Arok izabran za počasnog predsednika. Predsednik FK TSC Janoš Žemberi istakao je veliki doprinos Aroka klubu iz Bačke Topole, kao i uopšte razvoju fudbala u Vojvodini.

„Mnogo generacija zainteresovalo se za fudbal zahvaljujući Aroku, čoveku koji je stekao svetsku slavu polazeći iz naše Bačke. Mi ovim želimo da zahvalimo gospodinu Aroku na svemu što je do sada učinio za naš klub i na iskustvu koje nesebično deli sa nama“, rekao je Žemberi na današnjoj sednici Skupštine.

Arok je zahvalio upravi FK TSC na izboru za počasnog predsednika i istakao da će se truditi da doprinese daljem napretku kluba, u koji iskreno veruje

„FK TSC je načinio veliki iskorak ovogodišnjim plasmanom u Superligu, ali je još puno posla pred klubom“, rekao je Arok.

Ferenc Arok je rođen u Kanjiži 20. januara 1932. godine. U Beogradu je uspešno završio višu školu za profesora fizičkog vaspitanja, a mesto profesora fizičkog ostavio je zbog novinarstva. Paralelno sa novinarstvom počeo se baviti i trenerskim poslom u Fudbalskom klubu Novi Sad, sa kojim je posle samo godinu dana rada, uveo seniorsku ekipu Novog Sada u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije.

Bio je predsednik Trenerske organizacije Jugoslavije. Potom je radio u Australiji, kao šef stručnog štaba više ekipa, a više od sedam godina bio je i selektor reprezentacije Australije, sa kojom je postigao velike uspehe i postao najuspešniji trener australijskog fudbala svih vremena. Danas živi u Novom Sadu.

 

2 komentara

  1. srbenda iz backe topole

    fikusi ..klimaci glavom{al praznom}… i poneki prevarant…. {ne odnosi se na Janosa.}..

     
  2. Treba takvog coveka imati uz sebe. TSC radi pametno

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *